neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Otevřeno, ale jinak: Příběhy (nejen) olomouckých podniků v době koronakrize #4

Vláda jim nařídila zavřít provoz, oni se však nevzdávají. Olomoucké podniky se dál snaží fungovat i přes nepříjemná vládní opatření a zlepšovat tak svým zákazníkům dny. Zeptali jsme se jich, co pro ně znamená opětovné uzavření provozu, jak jim opatření změnilo podnikání i na to, zda pro své zákazníky mají nějaké novinky.

RESTAURACE NA HŘIŠTI
Rodinný podnik z Velkého Týnce, který pohostinsství provozuje už šestým rokem. Vaří zejména kvalitní českou kuchyni, kterou nyní vydávají z okénka a rozváží obědy po okolních vesnicích.

Adresa: Příčná, Velký Týnec
Facebook

Restaurace Na Hřišti

Všechna vládní opatření jim do podniku vnesla spoustu problémů, jako pokles zákazníků, ale také nutnost propuštění některých věrných zaměstnanců, což se jim dělalo s těžkým srdcem. Momentálně provozují rozvoz po okolí, do kterého zařadili nová jídla a dokonce speciální boxy. Jakobonus rozváží také nápoje. 

Všem čtenářům vzkazují: „Čtěte i nadále Olomouckou Drbnu. Jménem naši restaurace vám chceme poděkovat za sdílení a za odezvu." 
 

DOBROTÁRNA
Malá útulná kavárnička. Kromě kávy nabízí bubble wafle, francouzské palačinky a bezlepkové dezerty domácí výroby.

Adresa: Kateřinská 108/3
Web | Facebook

Dobrotárna Olomouc

Současná majitelka si Dobrotárnu odkoupila teprve před rokem, takže zatím neměla příležitost podnik ani pořádně rozjet. Přes léto se s nadšením vrhla na obnovu provozu, ale okolnosti spojené s 2. vlnou koronaviru jí, stejně jako jiným, vůbec nepřejí. Přesto se snaží provozovat alespoň výdejní okénko a vydávat z něj sladkou radost. Pro své zákazníky navíc nově zavedla rozvoz.

Čtenářům Drbny majitelka vzkazuje, že „akční to společně zvládneme, i když je to těžké. Jsme silní a my to dáme."
 

RESTAURACE ARCHA
Restaurace, která se snaží svým zákazníkům nabídnout maximum ze sebe. Jejich kolektiv je jako rodina, která se nevzdává. Se vší láskou se snaží se vařit nejlépe jak umí.

Adresa: Masarykovo náměstí 89, Hranice
Web | Facebook

Restaurace Archa

Kvůli vládním opatřením museli řadu zaměstnanců propustit, nebyla už pro ně práce. I ti, kterří v restauraci zůstali se bojíme o svou práci a životy. Nemohou se navíc věnovat tomu, čemu by chtěli. 

Nevzdávají se a pro všechny své zákazníky udržují rozvoz po Hanici a rozlehlém okolí zdarma.

Čtenářům Drbny posílají milý vzkaz: „Mějte se rádi. Msslete pozitivně a pokud máte možnost, tak pomáhejte druhým."
 

PŮDA
Malé jógové studio v Hranicích na Moravě. Dělají lidem radost a chtějí v tom pokračovat.

Adresa: Motošín 216, Hranice
Web | Facebook

Půda studio jógy

Otevřeli teprve letos v únoru a o měsíc později museli zavřít.  Podle jejich slov zvládli první vlnu pouze díky skvělým klientům a jejich finanční podpoře. Nyní řeší stejný problém jako na jaře a moc si přejí situaci ustát.

Založili proto uzavřenou facebookovou skupinku Půda Online, ve které mají databázi videí, které natočili už v první vlně koronaviru, nyní k nim postupně přidávají další. Čtyřikrát týdně navíc vysílají online, aby si klienti měli možnost zacvičit s nimi v reálném čase a být tak alespoň částěčně pospolu.

Čtenářům drbny vzkazují: Prosím podpořte své oblíbené studio nebo posilovnu, kam chodíte cvičit, aby se nestalo, že až znovu bude moct otevřít, nebudete se mít kam vrátit. V této podivné době je nejdůležitější naše zdraví a cvičení a pohyb ke zdraví napomáhá. Nenechejte si to vzít. Je to jen na vás.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři , | Foto Redakce Olomoucké Drbny a jednotlivé podniky

Štítky koronavirus, podniky, provoz, podpora, jóga, restaurace, hospoda, rozvoz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.