úterý 30. dubna 2024 Blahoslav

Náhlé úmrtí kolegy zasáhlo hasiče z Ludéřova. Na pomoc jeho rodině vyhlásili sbírku

Ve věku šestačtyřiceti let opustil náhle svou rodinu Martin Černý, dobrovolný hasič z Ludéřova a zastupitel Drahanovic. Po sobě zanechal manželku a dvě nezletilé děti, kterým se právě Sbor dobrovolných hasičů Ludéřov snaží ve složité životní situaci pomoct. Založili pro rodinu svého dlouholetého kamaráda a kolegy veřejnou sbírku s transparentním účtem, na který mohou lidé přispívat.

Martin Černý byl členem Sboru dobrovolných hasičů Ludéřov a zásahové jednotky dlouhých 25 let. V loňském roce byl oceněn titulem Čestný strojník. Jeho náhlé umrtí zasáhlo rodinu a přátele 18. října. 

Pro tento účel jeho kolegové založili transparentní bankovní účet 2201884657/2010 a veřejnou sbírku pod záštitou Olomouckého kraje.

„Náš sbor minulou neděli zastihla velmi smutná zpráva. Odešel náš dlouholetý člen a za sebou zanechal manželku, dvě nezletilé děti a nedokončený dům v rekonstrukci. Na pomoc jeho rodině jsme za podpory Olomouckého kraje vyhlásili veřejnou sbírku s transparentním účtem,“ řekl starosta SDH Ludéřov Pavel Navrátil.

„Vždy se na svět díval s humorem, byl kamarádské a obětavé povahy, nikdy neváhal člověku podat pomocnou ruku. Bohužel splátkový kalendář je neúprosný a nemá pochopení pro lidské osudy. Proto nyní cítíme povinnost pomoci Martinově rodině stejně tak, jako on nikdy neodmítl pomoci komukoliv, kdo to potřeboval,“ uvádí ludéřovští hasiči na svých facebookových stránkách.

Pomoc rodině zesnulého bratra Martina Černého Mnozí z nás si asi dokáží představit, jaké to je ztratit někoho blízkého....

Zveřejnil(a) SDH Ludéřov dne Úterý 27. října 2020

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SDH Ludéřov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.