pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Benefiční kalendář s policejními “drsňáky” podpoří malé bojovníky na hemato-onkologii

Policejní skupina ZONA již popáté vydala benefiční kalendář plný akčních policejních fotografií. Výtěžek z jeho prodeje bude věnován nadaci Šance, která působí při Dětské hemato-onkologické klinice FNOL.

INFORMACE O KALENDÁŘI:

Formát: A3, nástěnnný
Datování: Měsíční
Cena: 250 Kč
Objednání do: 20. listopadu 2020
Email pro objednávky: kalendar.zona@gmail.com

Skupina ZONA, jejíž členy najdete na fotografiích v kalendáři, je Zákrokové a asistenční družstvo Pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. Nadaci Šance touto aktivitou podpořila v minulosti už čtyřikrát. Například v loňském roce se jí pro toto občanské sdružení podařilo vybrat 112 tisíc korun. „Věříme, že letošní prodej kalendáře opět napomůže usnadnit těžké chvíle a přispět k podpoře a překonání nesnadných dnů malých pacientů dětské kliniky,” říkají členové skupiny.

Kalendář velikosti A3 s fotografiemi od Víta Kociána je možné emailem objednat do 20. listopadu. Distribuován pak bude od 11. prosince. Cena je stejná jako v předchozích letech, tedy 250 korun. 

Nadace Šance vznikla v roce 1992 jako občanské sdružení (pod dnes již neexistujícím názvem) Haima na hemato-onkologickém oddělení 21B Dětské kliniky FN v Olomouci. O její vznik se zasadili tamní lékaři a zdravotní sestry společně s rodiči a příbuznými dětí s poruchou krvetvorby. Nadace například pomáhá nemocným dětem v době pobytu na oddělení, ale také s následným usnadnění návratu do běžného života. Mezi jají další aktivity patří také sociální pomoc rodinám v době léčby, která spočívá v placení poplatků za hospitalizaci či doplatcích za léky. Snaží se také o zlepšení vzájemné spolupráce rodičů nemocných dětí s ošetřujícím personálem i rodičů navzájem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vít Kocián

Štítky policie, ZONA, kalendář, benefice, prodej, FNOL, hemato-onkologie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.