pátek 26. dubna 2024 Oto

FOTO: Zdravotníkům na covidovém oddělení FN Olomouc dodaly energii DOBRO(TY) z Coffee Library

Včera v rámci projektu DOBRO(TY) proběhl první úspěšný rozvoz dobrot pro lékaře a sestřičky na covidové oddělení Fakultní nemocnice Olomouc. Zdravotníky tentokrát potěšil balíček, který připravila kavárna Coffee Library. Další várka energetických balíčků potěší již zítra zdravotníky z Vojenské nemocnice v Klášterním Hradisku.

Díky Vám proběhl první závoz dobrot, které pro covidové oddělení Fakultní nemocnice Olomouc napekla Coffee Library. První poděkování patří zdravotníkům, kteří neúnavně pokračují v náročné práci, “ napsala k události na Facebooku spoluorganizátorka akce Tereza Poláčková Dobrovolnického centra Univerzity Palackého. Další rozvozy DOBRO(T) od olomouckých gastropodniků jsou v plánu na tento i příští týden. 

Další dvě várky energetické a morální vzpruhy povezeme už tento pátek, kdy se chystáme podpořit nejen FNOL, ale i Vojenskou nemocnici v Klášterním Hradisku. Další závozy pak plánujeme v příštím týdnu. Předem děkujeme za sebemenší podporu!“ uvedl Vojtěch Duda, druhý spoluorganizátor akce. 

Zdravotníci by měli od veřejnosti cítit stejnou podporu, jako na jaře

Projekt se zrodil na základě sdělení na twitteru, kdy se lékaři z covidových oddělení zmínili o tom, že na rozdíl od jara podporu od veřejnosti již tolik necítí. "Dohodli jsme se proto na univerzitě, že bychom tam mohli posílat svačiny a dobroty. Součástí projektu tak bude nejen podpora zdravotníků ale i kaváren, které musejí být nyní uzavřeny a jsou v náročné situaci," uvedla Poláčková.

Zachraň zástěru, potěš plášť! Za zdravotníky do FNOL míří DOBRO(TY) od olomouckých kaváren, přispěli na ně dárci

Muffiny, sladké rohlíčky, dortíky či brownies mohou dodat potřebnou energii zdravotníkům ve Fakultní nemocnici v Olomouci zájemci, kteří se zapojí do dárcovské výzvy s názvem DOBRO(TY). Projekt, který začíná tento týden, podpoří zároveň i...

Projekt podpoří nejen zdravotníky, ale i olomoucké gastropodniky

Projekt DOBRO(TY): svačiny pro hrdiny podporuje v této nelehké době nejen zdravotníky, kteří každý den pečují o pacienty s koronavirem, ale také olomoucké kavárny a gastropodniky, které musejí být z důvodu vládních nařízení uzavřeny. Energetické balíčky vždy připravuje jeden z podniků. Ve várce by mělo být celkem 70 balíčků, za jednu objednávku dostane kavárna maximálně 7000 korun. 

Chcete podpořit zdravotníky toutou formou?

Pokud chcete i vy pomoci zdravotníkům a přispět na energetické balíčky, podporu jim můžete vyjádřit pomocí příspěvku v hodnotě od 100 Kč do 500 Kč nebo vyšší vámi zvolené částky. Přispět můžete ZDE. Vás příspěvek poputuje na zakoupení svačinek pro zdravotníky a také podpoří olomoucké gastropodniky. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vojtěch Duda

Štítky DOBRO(TY), FNOL, FN Olomouc, sbírka, dárcovská sbírka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Xixon Noxix

Nemáte vůbec ponětí jak to ve FN s Covid-19 je ve skutečnosti.

neděle, 8. listopadu 2020, 09:40

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.