čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Společnost pro ranou péči v živém vysílání otevře novou multisenzorickou místnost pro děti

V tomto týdnu probíhá již třináctý ročník osvětové kampaně Týden rané péče, který již tradičně pořádá organizace Společnost pro ranou péči. Na facebookových stránkách její olomoucké pobočky v pátek 6. listopadu od 15:30 představí nově vybudovanou multisenzorickou místnost pro děti s poruchou autistického spektra, která bude v živém vysílání slavnostně otevřena.

Oproti loňským rokům musí letos kampaň proběhnout výhradně v online prostoru. Proto také vrchol olomoucké části Týdne rané péče, slavnostní otevření multisenzorické místnosti, proběhne jako živé vysílání na facebookových stránkách olomoucké pobočky Společnosti pro ranou péči. 

Cílem organizace je, aby děti v nové multisenzorické místnosti našly bezpečné místo, kde se budou cítit dobře, budou moci relaxovat, ale také budou mít možnost vybít energii či emoce.

„Rodiče si s dětmi pod vedením poradkyní budou moci vyzkoušet různé senzorické pomůcky, od houpačky přes bublinkový válec a taktilní pomůcky až po světelné či zvukové hračky. Děti budou moci relaxovat v pohodlných vacích či speciálních skrýších nebo dovádět na balančních pomůckách,“ říká Jarmila Juříčková ze Společnosti pro ranou péči.

Týden rané péče připomene 30 let existence rané péče v Česku

V týdnu od 2. do 8. listopadu 2020 proběhne již třináctý ročník osvětové kampaně Týden rané péče. Vzhledem k aktuálním omezením se mnoho plánovaných akcí přesune do online prostoru, cíle kampaně se ale nemění: zlepšit povědomí široké veřejnosti o...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Společnost pro ranou péči

Štítky raná péče, týden rané péče, olomouc, multisenzorická místnost, autismus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.