pondělí 29. dubna 2024 Robert

VIDEO: Kapela Kryštof představila píseň s Karlem Gottem. Nechtěli jsme, aby to byl vánoční kýč, říká režisérka

Kapela Kryštof společně s Karlem Gottem již před dvěma lety nazpívali společnou vánoční píseň. Tu do světa kapela vypouští právě teď – zhruba rok od zpěvákova úmrtí, tak jak se společně domluvili.

Právě dnes kapela Kryštof vydává očekávanou novinku – song Vánoční, který vznikl už před dvěma lety. „Přišel jsem za Karlem Gottem s písní Vánoční a svěřil se mu, že jsem napsal text, kde hraje významnou roli, a tak mě napadlo, že by se v ní mohl i objevit. Jemu se to naštěstí zalíbilo, a tak jsme se dali dohromady. A on pak asi po týdnu zavolal s jeho ženou Ivankou zpátky, a kromě toho, že souhlasil, abychom spolu nazpívali Vánoční, mě poprosil, jestli bych nezkusil napsat píseň pro něj a pro Charlottku,“ vzpomíná Richard Krajčo. A tak ještě dřív, než pro Karla Gotta složil hit Srdce nehasnou, stihl s ním před jeho smrtí nazpívat duet.

„Udělali jsme spolu takovou dohodu, že nejdřív půjdou ven Srdce nehasnou a tuhle píseň pustíme až rok poté, co mezi námi Karel nebude, aby v podstatě i další Vánoce strávil s námi. A teď přišel ten čas,“ dodává Krajčo.

Do režie i scénáře k videoklipu se pustila Krajčova manželka Karin Babinská. Objevily se v něm herecké hvězdy jako Iva Janžurová, Alois Švehlík nebo Dana Batulková. Hudební kritici se shodují, že videoklip připomíná spíš pětiminutový film. Má svůj příběh a je plný emocí. „Nechtěli jsme, aby to byl vánoční kýč, ale možná nakonec je,“ přiznává režisérka s tím, že se snažila zachytit tradiční rodinnou vánoční atmosféru, kdy se u štědrovečerního stolu sejdou čtyři generace lidí.

„Ta písnička mě velmi dojala. Je nádherná a já mám díky ní pocit, jakoby tady táta pořád byl. Je úžasné, že i přes vážnou nemoc dokázal natáčet ve studiu a ještě požádal o to, aby song vyšel až rok po jeho smrti. Tak silný byl. Věřím, že se píseň bude lidem líbit a prožijí díky ní opět krásné chvíle,“ okomentovala klip Karlova dcera Dominika.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto www.facebook.com/skupinakrystof

Štítky karel gott, kryštof, vánoční, klip, píseň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.