pátek 29. března 2024 Taťána

Také letošní Vánoce budou Šťastné a chlupaté! Covidu navzdory se bude na Olomoucku opět pomáhat opuštěným pejskům

Materiální a nově také finanční vánoční sbírka pro pejsky v útulcích s názvem “Šťastné a chlupaté” je už nejen v Olomouci oblíbeným způsobem, jak v předvánočním čase udělat dobrý skutek a pomoct zvířatům v nouzi. Sbírka s podtitulem “jde to i bez koulí” startuje 27. listopadu a potrvá do 18. prosince 2020, kdy stejně jako v loňském roce výtěžek poputuje do Psího domova v nedalekém Žerotíně. Přispět však bude možné nejen granulemi či hračkami, ale také účastí v charitativní aukci či koupí originálního kalendáře.

„Rozhodnutí, jestli a jak sbírku letos uspořádat, bylo samozřejmě náročné, ale nově jsme kvůli sbírce založili spolek Happy Doggos z.s., lidé nás sami oslovovali a ptali se, jestli Šťastné a chlupaté zase bude, celý náš tým dobrovolníků se moc těšil a chtěli jsme i navázat na loňský úspěch, kdy se nám pro pejsky ze Žerotína podařilo vybrat 5 plně naložených aut granulí, konzerv, pamlsků, hygienických potřeb, hraček a necelých 17 tisíc korun,” vysvětluje zakladatelka sbírky Lucie Balvínová.

Pro více informací o online aukci, prodeji kalendáře a dalších možnostech, jak se do sbírky Šťastné & chlupaté zapojit, vč. novinek a fotek pejsků k adopci sledujte Facebook a Instagram Happy Doggos.

Granule, odčervovací tablety, piškoty, univerzální dezinfekce, psí konzervy, paštiky, pamlsky, vodítka, obojky, postroje, misky, hračky a deky lze tentokrát nosit od 27. listopadu do 18. prosince na sběrná místa, kterými jsou letos jak sbírkové stálice Olopunč a Druhý Domov, tak nově i Kafe jak lusk, ZERO barvy a také dlouholetý partner sbírky HC Olomouc.

„V Žerotíně je aktuálně přes 50 opuštěných pejsků a víme, že teď potřebují pomoc víc než kdy předtím. Takže jsme se rozhodli 5. ročník určitě nevynechávat a téma ‘jde to i bez koulí’ jsme zvolili proto, aby majitele pejsků nabádalo ke zvážení kastrace. Máme za to, že je to cesta, jak zabránit nechtěnému množení psů, ke kterému dochází nejen na vesnicích. Extrémním případem jsou pak osady na Slovensku, kde odvádí velice záslužnou činnost Československý kastračný program. Moc bychom si přáli vnuknout lidem myšlenku, že je zapotřebí nejprve najít domovy psům, kteří na ně již čekají v útulcích, a až potom přivádět na svět další tvory,” doplňuje Balvínová.

Kromě materiální formy sbírky bude opět probíhat úspěšná facebooková aukce uměleckých děl a předmětů, tentokrát s možností vydražit si třeba i tetování. Letošní novinkou je také dobročinný “Šťastný a chlupatý” kalendář.

Finanční příspěvky je pak možné posílat na transparentní účet spolku Happy Doggos z.s. či Zastavme utrpení (provozovatel Psího domova Pod křídly anděla v Žerotíně) - č. ú.: 2700278459/2010 (VS 24122020).

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Happy Doggos

Štítky Šťastné a chlupaté, Vánoce, sbírka, útulek, Žerotín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.