pondělí 29. dubna 2024 Robert

FOTO: Budovu FN Olomouc rozzářilo Světlo lékařům, symbolizovalo láskyplnou energii a vděk za jejich práci

Budova Teoretických ústavů v areálu Fakultní nemocnice Olomouc se včera večer rozzářila „Světlem lékařům.“ Nepřehlédnutelná fialová záře vytvořila symbol srdce, které značilo lásku a oddanost, a také symbol baterky, logem akce Energie lékařům. Světlo lékařům se rozsvítilo pro olomoucké zdravotníky jako výraz vděku a podpory.

Dodání energie a poděkování bylo věnováno nejen všem lékařům, kteří se během pandemie koronaviru starali den co den o nemocné pacienty a byli vystaveni velkému tlaku, ale také všem zdravotním sestrám a bratrům, záchranářům, zdravotníkům a pečovatelům v dalších zdravotnických a sociálních zařízeních včetně domovů pro seniory a pro dobrovolníky i pacienty a rodiny zasažené pandemií covid-19. 

Tímto dobrým skutkem se tak olomoucká lékařská fakulta, Univerzita Palackého a FN Olomouc připojili k celostátní akci, kterou při příležitosti #GivingTuesday, světového dne štědrosti a dobrých skutků, zorganizovala Asociace společenské odpovědnosti, dobročinná akce Energie lékařům a kreativní studio VISUALOVE. 

Olomouc se připojí k akci Giving Tuesday. Na budově nemocnice se rozsvítí Světlo lékařům

Pandemie koronaviru negativně ovlivňuje životy nás všech. Největší tlak je ale bezesporu kladen na zdravotníky a lékaře, kteří pracují téměř nepřetržitě. Jelikož jsou často už opravdu na pokraji svých sil, přidávají se jim nyní na pomoc i...

Vedle symbolické podpory se zdravotníci dočkají také balíčků s velkou dávkou energie a posílení na dlouhé směny. Balíčky obsahují kvalitní pečlivě vybrané potraviny od iniciativy Energii lékařům, která pravidelně dodává energeticky hodnotné balíčky do nemocnic, doplněné o dary od členů Asociace společenské odpovědnosti. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FN Olomouc

Štítky FN Olomouc, Fakultní nemocnice Olomouc, energie lékařům, giving tuesday

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.