sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Olomoucký arcibiskup Graubner byl pozitivně testován na covid-19

Olomoucký arcibiskup Jan Graubner byl pozitivně testován na covid-19. Průběh jeho nemoci je zatím bez komplikací, arcibiskup zůstává v domácím ošetřování. Na stránkách olomouckého arcibiskupství www.ado.cz o tom informoval mluvčí arcibiskupství Jiří Gračka.

Dvaasedmdesátiletý arcibiskup olomoucký a metropolita moravský podstoupil test na covid-19 ve středu, neboť se nemoc krátce předtím vyskytla v okruhu jeho blízkých spolupracovníků.

„Výsledek testu byl pozitivní, průběh nemoci je nicméně standardní a bez komplikací," uvedl mluvčí olomouckého arcibiskupství. Vyvrátil informace o arcibiskupově údajné hospitalizaci s tím, že zůstává v domácím ošetřování.

Graubner, který je zároveň od letošního dubna předsedou České biskupské konference, apeloval na konci října na věřící, aby dodržovali vládní opatření zaváděná proti šíření koronaviru. Vyzval je, aby se místo setkávání na bohoslužbách soustředili na čtení biblických textů, modlitbu a slavení v rodinném kruhu.

„Prosíme věřící, aby na jeho zdraví pamatovali v modlitbách. Otec arcibiskup všem, kdo se za něj modlí a o jeho zdravotní stav projevují zájem, vyjadřuje upřímný dík a zůstává ve spojení v modlitbě," doplnil mluvčí Gračka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ado.cz, Petr Nedoma

Štítky ČR, církve, koronavirus, Graubner, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.