pondělí 6. května 2024 Radoslav

Policisté koupí vánoční hvězdy potěšili seniory a podpořili dětské oddělení FN Olomouc

Stejně jako v minulých letech, také v letošním roce se policisté a zaměstnanci Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zapojili do charitativní sbírky občanského sdružení Šance Olomouc s názvem „Vánoční hvězda“. Několik stovek květin následně darovali do domovů důchodců jako zpříjemnění vánoční atmosféry seniorům a poděkování zdravotníkům, kteří se o ně starají.

Policisté a zaměstnanci koupí květiny finančně podpoří dětské oddělení Fakultní nemocnice Olomouc, kde se léčí děti s hematologickým a onkologickým onemocněním a část zakoupených květin od roku 2016 také darují. 

„Letošní rok jsme květiny věnovali nejen seniorům v náhodně vybraných domovech, ale také těm, kteří se o ně starají a zdravotníkům. Celkem jsme v kraji zakoupili více jak 800 květin. Z toho přes 300 květin darovali a snad i tím přispěli k vytvoření příjemné předvánoční atmosféry,“ říká policejní mluvčí Marta Vlachová.

Květiny seniorům a zdravotníkům v minulých letech policisté předávali osobně. Letošní situace to ale nedovolila. „Letos z důvodu mimořádných opatření jsme požádali vedení v těchto zařízeních, aby naším jménem svým klientům a zaměstnancům popřáli a květiny za nás předali,“ říká Vlachová.

„Všem zaměstnancům domovů pro seniory a zdravotníkům patří velké poděkování za jejich péči, se kterou se nejen o babičky a dědečky starají. Proto jsme jim navíc věnovali plakátek s poděkováním a podpisy policistů,“ dodává.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.