pondělí 29. dubna 2024 Robert

Maltézská pomoc v Olomouci vyhlásila sbírku na pomoc ohroženým rodinám

Maltézská pomoc v Olomouci vyhlásila tradiční Mikulášskou sbírku určenou na pomoc ohroženým rodinám v sociálně vyloučených lokalitách v Olomouci a v Přerově. Sbírka je zaměřena například na vzdělávací pomůcky, školní potřeby a hračky přispívající k rozvoji dětí. Sdělil to mluvčí olomoucké pobočky Karel Čapka. Sbírku sv. Mikuláše vyhlásila také olomoucká charita. Cílí na pomoc rodinám, které se dostaly kvůli pandemii koronaviru do potíží.

„Chceme díky této sbírce ulehčit situaci sociálně potřebným rodinám, kterým se dlouhodobě věnujeme, a to zvláště jejich dětem. Řada z nich si v tíživé situaci často nemůže dovolit koupit ani základní prostředky potřebné k životu a právě před Vánocemi prožívají tuto svou situaci mnohem silněji," uvedl Čapka.

Ve sbírce chtějí organizátoři získat také hygienické potřeby, dětské pleny, prací prášky nebo trvanlivé potraviny, naopak plyšové hračky z praktických důvodů Maltézská pomoc nevybírá. „Dárky následně přerozdělíme ještě před Vánoci mezi naše potřebné klientské rodiny. Část výtěžku poputuje i mezi klienty organizace Ester na Javornicku a Jesenicku," doplnil Čapka.

Sbírka se tradičně koná ve spolupráci s vybranými základními a středními školami v Olomouci, letošní rok však s ohledem na koronavirová opatření tuto spolupráci podle Čapky zřetelně poznamenal. Do sbírky se zapojí pouze Církevní gymnázium Německého řádu. Maltézská pomoc se v souvislosti se sbírkou obrací i na veřejnost, dary lze přinést osobně do pátku vždy od 8:00 do 17:00 na olomouckou pobočku ve Wurmově ulici.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto unsplash.com

Štítky ČR, sociální, charita, sbírka, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.