pondělí 29. dubna 2024 Robert

Před vchodem olomoucké ZOO se na znamení přátelství k lidem, zvířatům a přírodě rozsvítila hvězda

Poslední listopadový den se před vchodem do olomoucké ZOO stal zázrak. Z ničeho nic tam přistála hvězda. Říká si hvězda Přátelství. Bylo jí smutno z toho, že před rokem ZOO ublížila vichřice a letos koronavirus připravil zoologickou zahradu o veškeré návštěvníky. Proto vyslala svůj svit dobrým lidem, který vyslyšel michelinský kuchař Roman Paulus a restaurace Lobster a do ZOO přinesli zaměstnancům vánoční menu a cukroví a zvířátkům jablíčka.

„Chtěli jsme podpořit a potěšit naše přátele v této nelehké době a vyslyšet tak hvězdu Přátelství, která pro nás znamená sounáležitost v době, která nám všem nepřeje,“ řekl známý šéfkuchař Roman Paulus. Hvězda se tak rozsvítila na znamení přátelství k lidem, zvířatům a přírodě.

Hvězda Přátelství, která se objevila u olomoucké ZOO, byla už třetí v pořadí z hvězd, které se rozsvítily po Olomouci.  Sami o sobě hvězdy na sociálních sítích říkají: „Je nás šest hvězd s posláním a budeme se rozsvěcovat během Adventu po Olomouci tam kde je třeba zázraku.“ Kdykoliv se nová hvězda objeví, něco se stane a hvězda přinese poselství. 

Tak jsem konečně tady a mám v plánu do Olomouce přinést poselství, které je zatím velkým tajemstvím. ​
Kdykoliv se objevím, něco se stane. Pozoruj proto své okolí a můžeš se stát jeho součástí. 

Hvězda tak splnila své poselství a bude moci předat vládu své čtvrté sestře. Kde se asi objeví příště a co přinese?   

První z hvězd se rozsvítila na olomoucké tržnici. Jmenuje se hvězda Tradic, která se těšila, jak touto dobou budu obklopena vánočním veselím, poslouchat smích, sledovat úsměvy, radovat se s ostatními a vnímat nepřekonatelnou atmosféru Vánoc. Bohužel tady místo toho stála uprostřed tržnice osamocena mezi prázdnými stánky a vůně vánočního cukroví a punče na ni dýchala pouze ze vzpomínek. Rozhodla se, že poprosí svatého Martina o radu, jak můj svit proměnit v něco teplého, pozitivního a tradičního. Svatý Martin jako správný chlap hvězdě Tradic poradil, aby dětem a personálu z Dětského centra Ostrůvek připomněla tradici svatomartinské husy. Hvězda tedy využila své kouzelné  možnosti a dětem poslala toto tradiční svatomartinské pohoštění. Radost byla opravdu veliká, takže si hvězda odnesla i dáreček v podobě krásného obrázku, který předala své sestře hvězdě Radosti. První hvězda tak splnila své poselství a předala štafetu své sestře.

Druhá hvězda odpadla ke vstupu do Smetanových sadů. Dostala jméno hvězda Radosti. Její sestra jí vyprávěla o radosti dětí a personálu z dětského centra Ostrůvek z dobrůtek, které jim poslala. Rovněž se jí pochlubila obrázkem od dětí. Tak ji napadlo jej poslat dál a zároveň udělat radost nejen dětem, ale i dalším lidem. Při pohledu na obrázek se jí do zorného pole dostal zamilovaný pár, který si nesl láhev vína. „To je ono!“ zvolala hvězda Radost. Obrátila se ještě jednou na svatého Martina, který stále v sadech hledal svého zaběhnutého bílého koně, a ten se jí zeptal zda její sestra Tradice dala k husám i víno.  Vyslala jsem svůj kouzelný svit, který zachytili dobří lidé, a dobročinné víno bylo na světě. Zájem byl takový, že je hvězda Radost musela se svými pomocníky ještě dokupovat, aby se na všechny dostalo. A to, co se utržilo, půjde dětem do Ostrůvku. Hvězda Radost tak splnila své poslání a udělala radost nejen dětem v Ostrůvku, ale i těm kteří ji v dobročinné akci pomohli.

Další tři hvězdy budou během Adventu rozdávat stejnou radost a dělat dobré skutky, jako jejich tři sestry. Objeví se vždy na různých místech po Olomouci. Zatím však neznámo kde. Sledujte tento vánoční příběh a cestu šesti hvězd na Facebooku nebo Instagramu spolu s Olomouckou Drbnou. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Hlávka

Štítky Advent, hvězda, hvězda Přátelství, ZOO, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.