pondělí 29. dubna 2024 Robert

Index rizika v Olomouckém kraji se snížil o pět bodů. Hodnota klesla po třech dnech

V Olomouckém kraji přibylo za neděli 25 případů onemocnění novým typem koronaviru, je to o 11 více než před týdnem. Index rizika v epidemickém systému PES se však snížil ze 73 na 68 bodů. Hodnota se snížila po třech dnech, vyplývá z informací ministerstva zdravotnictví.

Počet nově potvrzených nákaz je nejnižší za uplynulý týden, o víkendu se však méně testuje. Ministerstvo původně uvádělo za sobotu v kraji 61 nových onemocnění, později údaj změnilo na 149 případů, i tak je to o 50 případů méně než před týdnem. V týdnu se počet nových onemocnění pohyboval v rozmezí od 237 do 358 případů.

Ministerstvo od počátku pandemie eviduje v kraji 33 921 onemocnění covidem-19, aktuálně se s nemocí potýká 3184 lidí a vyléčilo se z ní naopak 30 149 lidí. V souvislosti s touto nemocí zemřelo dosud v kraji 588 lidí, počet obětí se však již téměř dva týdny drží pod hranicí deseti případů denně.

Skóre se v kraji v uplynulém týdnu měnilo podle výkyvů v počtu nově nakažených. V úterý křivka úrovně klesla na skóre 59, o den později již vykazovala skóre 72, další dva dny klesala, ale během víkendu se držela na hodnotě 73. V celé ČR rizikové skóre v protiepidemickém systému PES je druhý den na 64 bodech, což odpovídá přísnějšímu čtvrtému stupni pohotovosti z pětibodové škály.

Olomoucký kraj na svých stránkách www.krajpomaha.cz v neděli uvedl, že dosud bylo v kraji testování na nový typ koronaviru 109 697 lidí. V celém Olomouckém kraji žije zhruba 630 000 obyvatel.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.