pondělí 29. dubna 2024 Robert

Nákaz v Olomouckém kraji přibylo, index rizika se ale snížil

V Olomouckém kraji přibylo v pondělí 392 nových případů onemocnění covidem-19, je to o 71 více než před týdnem. Index rizika v protiepidemickém systému PES se snížil o pět bodů na 73. Kraj se tak znovu zařadil do čtvrtého stupně z pětibodové škály. Vyplývá to z informací ministerstva zdravotnictví.

Index rizika v Olomouckém kraji stále kolísá. Minulý týden ve středu vykazovalo skóre 64, poté křivka začala stoupat až na hodnotu 78, která se udržela i v pondělí. Celá republika je nyní zařazena do 3. stupně pohotovosti. Od pátku by měla znovu přejít do horšího, čtvrtého stupně, což bude znamenat opětovné zpřísnění protiepidemických opatření.

Nejnižší skóre v kraji má v současné době okres Šumperk a to 61, následuje Prostějovsko (72) a Přerovsko a Jesenicko (76). Nejvyšší skóre má momentálně Olomoucko a to 78, vyplývá z údajů ministerstva. Jesenicko přitom ještě minulou středu vykazovalo skóre 91, na hodnotách se podepsala dvě ohniska v sociálních zařízeních v okrese.

V kraji onemocnělo novým typem koronaviru od března 36.486 lidí, aktuálně se s nemocí potýká 3857 lidí, vyléčilo se naopak 31.998 pacientů. V souvislosti s covidem-19 je evidováno 631 úmrtí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.