sobota 20. dubna 2024 Marcela

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Štědrovečerní večeře jinak: Vychutnejte si divokého lososa z Tichomoří

PR článek

Bramborový salát a smažený kapr platí za českou vánoční tradici, na kterou si ale ne každý potrpí. V posledních letech se stále více lidí poohlíží po vhodné alternativě. Pokud si letos chcete od kapra odpočinout i vy a obohatit sváteční tabuli o nové chutě a vůně, prémiový divoký losos je tou pravou volbou.

Zatímco v drtivé většině běžných supermarketů a prodejen se zákazníci musí spokojit s lososy z faremních chovů, firma Eastfish nabízí jedinečnou možnost ochutnat hned několik druhů volně žijících lososů, a to nejen před Vánoci, ale v průběhu celého roku. „Chceme dát lidem možnost, aby sami poznali markantní rozdíl v kvalitě pravého a uměle odchovaného lososa. Naším cílem je prémiový zážitek za příznivou cenu,” říká Martin Molnár, jednatel firmy.

Z volného oceánu až na váš stůl

Zástupci Eastfish si divoké ryby jezdí osobně vybírat a jsou součástí i samotných lovů pro zajištění co nejvyšší možné kvality a kontroly úlovků. „Divocí lososi, které dovážíme, žijí volně v Tichém oceánu v blízkosti Aljašky a Ochotsko-kamčatské provincie. Zde tráví několik let, než se vydají zpět do rodných řek klást jikry,” vysvětluje Molnár. Ryby se po ulovení okamžitě opracují a následně šokově zmrazí na teplotu -70°C, aby se uchovala přirozená chuť lososa. V tomto stavu se úlovky prostřednictvím lodní dopravy dostanou až na váš stůl, zákazník má tedy jistotu, že v žádné fázi přepravy nedojde k dodatečné saturaci masa vodou nebo chemií.

Eastfish zároveň dbá i na trvalou udržitelnost rybolovu a zajišťuje dosazování lososího plůdku. Na lovené množství pak dohlíží inspektoři.

Vánoce ve znamení gurmánského zážitku

Losos se skvěle hodí na štědrovečerní menu hned z několika důvodů. Excelentní chuť a jemné nerozpadavé maso předem slibuje prvotřídní gurmánský zážitek. Nadchne také krásně sytá barva - tu v přírodě žijící losos získá, když se živí svou přirozenou stravou, do níž patří i krevety. Nejen děti pak potěší menší množství kostí, s kterými není zapotřebí bojovat jako v případě tradičního kapra. Losos vyniká také velmi snadnou a rychlou přípravou na mnoho způsobů, pochutnat si tak může skutečně každý, ať už zvolí dietnější úpravu pečením nebo dá přednost smažení. Výsledek vždy nadchne.

Kde lososa koupit?

Divoký losos od Eastfish je v rámci Olomouckého kraje k dostání hned na několika místech. Přímo v Olomouci se můžete vydat do obchodního domu Senimo a do prodejny Zdraví a fitness v obchodním domě Koruna. V Horce nad Moravou seženete ryby v potravinách Hruška, v Bruntále ve farmářském obchodě Spižírna a ve Světlé Hoře v prodejně potravin Jatky Světlá Hora. Z nabídky lososů je na výběr také ve Vrbnu pod Pradědem v Řeznictví u Bédi.

„Veškeré divoké ryby Eastfish nabízíme na jednotlivých prodejních místech v našich vlastních mrazících boxech, abychom svým zákazníkům dokázali zajistit co nejvyšší kvalitu masa a neopakovatelný chuťový zážitek,” uzavírá Molnár.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky eastfish, ryba, losos, vánoce, večeře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.