neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Vánoční sbírku spolek SOS zorganizoval bez dárků od veřejnosti

Bez drobných dárků od veřejnosti se letos kvůli pandemii koronaviru muselo při přípravě tradičních vánočních balíčků pro osamělé a nemocné obyvatele Olomouce obejít Středisko SOS. Díky finančním darům obsah balíčků nakoupilo a rozdá je osamělým lidem. Zrušeno ale bylo vánoční setkání.

Připravili jsme více než stovku vánočních balíčků, které obsahují také antibakteriální gel nebo ubrousky, které určitě každý přivítá. Věříme, že v dnešní těžké době předáme všem alespoň kousíček vánoční radosti a naděje," uvedla Věrná.

Balíčky potěší seniory v domově ve Chválkovicích, pacienty ve vojenské nemocnici a některé osamělé seniory v jejich domácnostech. Do distribuce se zapojilo také Dobrovolnické centrum Jika Olomouc.

Všichni musíme respektovat doporučení epidemiologů, proto již tradiční štědrovečerní setkání a pohoštění pro zhruba 40 osob bez vlastního rodinného zázemí letos z důvodu pandemie koronaviru Středisko SOS neorganizuje," podotkla Hana Fialová ze Střediska SOS.

Středisko působí v Olomouci od roku 1990. Kromě pomoci osamělým a sociálně znevýhodněným obyvatelům města organizuje pravidelně také humanitární sbírky. Jedna z nich je zaměřena na teplé oblečení, obuv a spací pytle, které s příchodem chladného počasí chybí hlavně lidem bez domova.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky ČR, sociální, koronavirus, Vánoce, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.