pátek 29. března 2024 Taťána

Jak vypadá Ježíšek podle dětí? Jak ježek, má okolo 130 let i kozačky. Umí létat?

Ježíšek? Každý si ho představuje jinak. Zeptali jsme se dětí, jak podle nich vypadá. Poté i starších jedinců, jak si ho představovali v mládí. Zejména odpovědi od nejmladších jsou velmi roztomilé. A v takových momentech si uvědomíme, jak jsou Vánoce nádherným svátkem. Hlavně pro ty nejmenší…

Jak si představujete Ježíška?

Ema Matochová – 6 let: Má na krku kožíšek. Pak je celý červený. Kožíšek má i na noze. Pak má něco jako kozačky, které jsou hnědé. A je velký! Má 130 roků, ale nevím to jistě... Asi je starý. Má ještě bílé vousy. Ještě má vůz s křídly.

David Harmuth – 9 let: Vypadá jak ten z Bible, co je na kříži. A má křídla, takže umí létat. Dárky má na zádech v pytli a létá od baráku k baráku. Před domem vyhodí dárky, zdrhne a rodiče je pak musí upravit u stromečku.

Martin Fekets - 9 let: Má bíle vousy a čepku. Létat ale neumí. Však člověk taky neumí létat. Jedině když Ježíška vznáší sáně a sobové.


Jak jste si v dětství představovali Ježíška?

Nikol Látalová – 20 let, Šternberk: Když jsem na nej věřila, tak jsem si vždy myslela, že vypadá jako malý okřídlený ježek. A že má rád děti a vyslechne každé jejich přání, protože si chce udělat kamarády… (usmívá se)

Andrea Harmuthová – 21 let, Nový Malín u Šumperku: Vtipné je, jak jsem si jednu dobu myslela, že je to ježek. (směje se) A že má santovskou čepici a dárky nosí na zádech.

Adéla Šimoníková – 21 let: Myslela jsme si, že vypadá jako miminko ve chlévě. To byly holt ty křesťanské představy a roky strávené v kostele…

Petr Komárek – 23 let, Bělkovice-Lašťany: Představoval jsem si ho jako chlapečka v bílém hábitu, s blonďatými vlasy a zařící hvězdou nad hlavou.


A jak jste si Ježíška představovali vy?

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Adéla Šimoníková

Štítky Vánoce, Ježíšek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.