čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Nemocnice Šternberk zrekonstruovala Domov sester, byty využívají zaměstnanci i studenti dobrovolníci

Nemocnice AGEL Šternberk se může nyní pochlubit zrekonstruovaným Domovem sester. Budova je součástí nemocničního areálu a má 24 bytů. Investice do modernizace objektu, který patří Olomouckému kraji, si vyžádala 15 milionů korun. Byty slouží především pro zaměstnance, kteří nebydlí ve Šternberku ani v blízkém okolí.

„Během půl roku jsme zateplili celý objekt včetně výměny oken. Opravy a zateplení se dočkala i střešní konstrukce, bylo vyměněno zábradlí na balkonech. Součástí rekonstrukce byla i oprava přilehlých chodníků, byly vyměněny prosklené stěny na schodištích a všechny byty dostaly nové požární dveře,“ uvedl Ing. Pavel Špunar, hlavní správce společnosti AGEL Středomoravská nemocniční, pod kterou Nemocnice AGEL Šternberk patří. Podle správce se v budoucnu také počítá s kompletní rekonstrukcí interiérů.

Domov sester využívají zaměstnanci, kteří nejsou přímo ze Šternberka

Domov sester se nachází v areálu šternberské nemocnice a jeho celková kapacita čítá 24 bytů s dvou a čtyřlůžkovými buňkami, které lze využívat i jako oddělené pokoje. Spíše než absolventský diplom, profesní zaměření nebo věk zaměstnance, je pro ubytované rozhodující vzdálenost, ze které pochází. „Pro zaměstnance, kteří nejsou přímo ze Šternberka a přilehlého okolí, je určitě pohodlnější mít možnost bydlet v blízkosti pracoviště než stále dojíždět,“ říká hlavní sestra nemocnice Mgr. Andrea Vacová.

Volné byty využívají i dobrovolníci z řad studentů

V současné době je v Domově sester pouze několik volných bytů. Možnost ubytování je také jedním z benefitů, které nemocnice nabízí. V době koronavirové epidemie jsou volné ubytovací kapacity využívány i pro dobrovolníky z řad studentů zdravotnických škol a lékařské fakulty, kteří do nemocnice v této náročné době chodí pomáhat.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky Šternberk, Nemocnice Šternberk, Šternberk, AGEL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.