pátek 29. března 2024 Taťána

VIDEO: Sice máme v Olomouci nové moderní nádraží, ale co ty fronty u eskalátorů?

Je to necelý rok, co byly na olomouckém vlakovém nádraží zrekonstruovány schody, které vedou do podchodu. Místo nich jsou teď tři eskalátory, z nichž jen jeden jede nahoru. A to je pro uspěchané cestující docela problém.

Od minulého roku 2015 se mohou cestující, kteří procházejí hlavním nádražím v Olomouci, těšit z nové rekonstrukce nádražního podchodu, všech nástupišť a také z nového pátého nástupiště, a to vše za téměř 2 miliardy korun. Cestující už nemusí trápit omšelá nástupiště a zdevastovaný podchod, kde skrze stěny v posledních letech už protékala voda. Člověk už se těsně před rekonstrukcí i bál, aby se na něj podchod při průjezdu vlaku celý nesesypal.

Připomeňte si olomoucké nádraží před rekonstrukcí.

Co ale architekti nového nádraží úplně nepodchytili, jsou nové „schody“, tedy jen eskalátory. Namísto původního širokého schodiště, kde lidé měli prostor se pohybovat jak nahoru, tak dolů a pospíchat na vlak nebo na tramvaj, teď stojí tři úzké eskalátory, a lidé musí čekat dlouhou frontu, aby se z nádraží dostali. Hlavně lidé, kteří jezdí ráno vlakem a pospíchají do školy nebo do práce, by si měli dát nějakou tu minutku navíc.

Osmnáctiměsíční projekt, který byl odstartován v roce 2013, by měl být celý dokončen už letos v srpnu. Na nové a věčně ucpané schody na nádraží si ale asi budeme muset zvyknout.

Tohle video bylo natočeno naší redakcí v 8.30 hodin ráno ve všední den. Sami můžete vidět, jak cestující s eskalátory bojují.

 

Tohle není fronta na banány, ale každodenní chleba olomouckých cestujících na vlakovém nádraží :D

Zveřejnil(a) Olomoucká Drbna dne 3. únor 2016

 

Čtěte více:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.