čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Nafukovací balónek se vzkazem z londýnské školy doletěl až do Litovelského Pomoraví

Dnes se nám do redakce ozvali nálezci vskutku ojedinělého a vzácného pokladu. Při procházce našli manželé Chudí v Litovelském Pomoraví, kousek od Olomouce, prasklý červený balónek, na kterém byl připevněn vzkaz. K jejich překvapení doletěl až ze školy v Londýně.

Vzkaz obsahoval jméno žáka z anglické školy, dále jeho třídu  a krátký popis, proč byl balónek vypuštěn. Na vzkazu je také připojen text s prosbou, zda-li by mohl nálezce balónku uvést na e-mailovou adresu, kam až balónek dolétl.

Školák, který na dvoře základní školy Riversone v Londýně červený balónek se vzkazem vypustil, se jmenuje ROBYN a chodí do třídy 13/14B. Balónky byly podle vzkazu vypuštěny k příležitosti 90. výročí založení školy. Redakce Olomoucké Drbny trochu zapátrala, a opravdu – na webu oné základní školy lze dohledat galerie z tohoto slavnostního dne, který se konal v pondělí 7.3. - nahlédnout na stránky školy je možno zde.

Úkolu odepsat do Anglie se zhostily děti Adélka a Ondra, které balónek se svými rodiči našly. Dokonce se s námi o text podělily:

Hello teachers, 

hello all children and hello Robyn :-)

We´re so happy!!!

We found your red balloon and letter today - 7. 3. 2016. It is a miracle!!!!!  

My name is Adelle  Bitalová and my Brother Ondra (Andy)  Bitala. 

I´m 11 years and Ondra 8 years. We live in Czech republic, ours village "Liboš" http://www.libos.cz/ is 15 km from city OLOMOUC. 

Your card we found in forest "Litovelské Pomoraví" https://en.wikipedia.org/wiki/Litovelsk%C3%A9_Pomorav%C3%AD_Protected_Landscape_Area on the trip.

It is our school: http://www.zsstepanov.cz/

We study english language.

Dear Robyn,

we want to be your pen friends. We send our photography.

We are so happy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Greetting 

Ondra and Adelle :o))))) from Czech republic

 

Více takových příběhů! Děkujeme nálezcům za podělení se o nevšední zážitek a přejeme Adélce a Ondrovi, aby v Robynovi našli nového kamaráda.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.