úterý 16. dubna 2024 Irena

Návštěvníci Flory 2016, hlídejte si své věci, na zahradnických trzích řádí zloději

Ve čtvrtek 21. 4. 2016 byl okraden na zahradnických trzích Flora jeden z návštěvníků. Pachatel využil chvilku jeho nepozornosti a ukradl tašku se všemi cennostmi. Policie proto upozorňuje návštěvníky, aby si hlídali své věci.

Neznámý pachatel využil chvíli, kdy si zrovna jeden z návštěvníků nehlídal své věci a odcizil z dětského kočárku příruční tašku s mobilním telefonem a peněženkou, ve které byly peníze, platební karta a osobní doklady. Škoda za krádež byla vyčíslena na necelých devět tisíc korun. Zloději hrozí až dva roky vězení.

V souvislosti s takovýmto případem, policie upozorňuje všechny, co se chystají Floru 2016 navštívit, aby si dávali na své osobní věci velký pozor. Jelikož se na místě vyskytuje velké množství osob na omezené ploše, najdou se mezi nimi i kapsáři. Ti se nejvíce zaměřují na batohy, odložené věci a tašky či kabelky pověšené na rameni. Největší pozor by si návštěvníci měli dávat, když si vybírají zboží, takové chvilky kapsáři využívají nejvíce.

„Nenoste u sebe velké množství peněz, nemějte cenné věci pohromadě, jedná se především o peníze a doklady, které také nenoste v batohu na zádech, kam nevidíte. Jestliže při nákupu odložíte své osobní věci, mějte je neustále na očích,“ radí policejní tisková mluvčí Marie Štrbáková.

Také řidiči by si měli dávat vetší pozor, a to nejen na své věci odložené v autě, ale neměli by vjíždět se svým autem do centra města. Nejlépe by měli využívat vyhrazená parkovací místa v okrajových částech Olomouce, u nákupních center nebo v podzemním parkovišti u hlavního nádraží.

„Využívejte v těchto dnech městskou hromadnou dopravu. Pokud přesto budete vjíždět do centra města, respektujte pokyny policistů, kteří provádí dohled nad dodržováním pravidel silničního provozu,“ dodala Štrbáková.

Čtěte více:

Autoři | Foto commons.wikimedia.org

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.