pátek 29. března 2024 Taťána

Obyvatelům vytopených bytů ve vodojemu nabídlo město přespání v Hotelovém Domě

Vzniklou situaci ve vodojemu na I. P. Pavlova neřeší jen Moravská Vodárenská, ale také vedení města a Správa nemovitostí. Ta nabídla obyvatelům z vodojemu možnost přespání v Hotelovém Domě.

Největším problémem v současné době není vysoušení domu, ale odstávka elektrické energie. „Optimistický výhled je samozřejmě zítřek, ale jestli bude možné elektřinu skutečně zapnout už tak brzy, ukáže teprve zmíněná revize,“ vysvětlil Martin Major, náměstek primátora. Dodávka pitné vody ani plynu není v domě omezena.

Nájemníkům, kteří nemají možnost odstěhovat se do doby, kdy bude problém vyřešen, ke svým známým či rodině, vyšla vstříc Správa nemovitostí Olomouc – mohou se dočasně ubytovat v Hotelovém Domě, a to klidně i v průběhu noci.

„Pro starší občany, kteří se jistě hůře vypořádávají s nefunkčními výtahy, může odbor sociálních věcí zajistit nejdůležitější potřeby. Jeho pracovníci nájemníky navštíví a bude-li potřeba, mohou se postarat například o základní nákup,“ řekl tajemník olomouckého magistrátu Jan Večeř.

„Situace je pro obyvatele domu samozřejmě krajně nepříjemná. Moravská vodárenská havárii řeší od samého počátku, a to včetně pojistné události, kdy žádá nájemníky o evidování způsobených škod. I my se ve spolupráci se správou nemovitostí snažíme lidem pomoci tento havarijní stav přečkat co možná nejlépe. Jednou částí této pomoci bude i hlídka městské policie. Strážníci budou na místě i přes noc a bude-li potřeba, lidé se na ně mohou kdykoli obrátit,“ sdělil náměstek Major.

Po zítřejší revizi by se měli obyvatelé domu dozvědět přesnější termín zapnutí elektřiny v domě.

Čtěte více:

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.