neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Více než letos. Kolik bude prodloužených víkendů v roce 2023?

Jaký bude rok 2023? To nejspíš nikdo říct nedokáže, ale s jistotou už můžeme říct, kolik přinese dnů pracovního volna. Na příští rok vychází více prodloužených víkendů než letos.

V roce 2023 čeká pracující a školou povinné celkem pět prodloužených víkendů. Letos vyšlo hned pět svátečních dní na víkendy, v příštím roce tomu ale bude jinak. První prodloužený víkend vyjde na Velikonoce, další dva v květnu a další na podzim v listopadu a v prosincovém posledním týdnu roku.

Velikonoční víkend bude prodloužený z důvodu svátku na Velký pátek. Ten v novém roce připadne na 7. duben. Volno bude samozřejmě i na Velikonoční pondělí 10. dubna. Květnové svátky 1. a 8. května připadnou tentokrát na pondělky. Z prodlouženého víkendu se můžete radovat také o 17. listopadu, který tentokrát vyjde na pátek. V prosinci vyjdou sváteční dny 25. a 26. prosince na pondělí a úterý.

Volné letní dny a další svátky

Ani v létě se nám volné dny nevyhnou, všechny sváteční dny ovšem připadají na střed pracovního týdne. Jedná se o dva dny Den slovanských věrozvěstů (5. července) a Den upálení mistra Jana Husa (6. července). Ty připadnou na středu a čtvrtek. V novém roce připadají pouze tři státní svátky na víkendové dny. Jde o 1. leden (neděle), 28. říjen (sobota) a zmiňovaný nedělní Štědrý den.

Ohodnoť článek

Autoři | Zdroj Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.