středa 24. dubna 2024 Jiří

První miminko roku je Anička. Holčička se narodila krátce po půlnoci

Prvním letošním novorozencem v Olomouckém kraji a České republice je holčička Anička, která se dnes osm minut po silvestrovské půlnoci narodila v porodnici nemocnice ve Šternberku na Olomoucku.

„Maminka porodila holčičku Aničku o váze 2700 gramů a 45 centimetrů. Na malou slečnu se doma v Jívové na Olomoucku už těší dvouletý bratříček,“ řekl dnes mluvčí Nemocnice AGEL Šternberk Adam Knesl.

Ve Fakultní nemocnici Olomouc se první letošní dítě narodilo v 01:32. Holčička z Doloplaz na Olomoucku váží 3720 gramů a měří 52 centimetrů. Dostala jméno Victorie. V šumperské nemocnici první narozené dítě evidují v 03:54. Holčička má jméno Natálka. „Je to krásné zdravé miminko s ukázkovou váhou 3245 gramů,“ řekla mluvčí Nemocnice Šumperk Hana Hanke. V Nemocnici AGEL Přerov přišlo první letošní dítě na svět dnes v 08:57. Holčička Melanie váží 3150 gramů a měří 50 centimetrů. Na první letošní novorozence zatím čekají porodnice nemocnic v Jeseníku a Prostějově.

Maminku, které se na Nový rok poštěstí porodit první dítě v kraji, navštěvují zástupci hejtmanství. V předchozích letech tyto rodičky dostaly například dárkový koš s regionálními produkty, různé dárky či hrací podložku s dětskou hrazdičkou.

Ohodnoť článek

Autoři | Zdroj Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.