úterý 19. března 2024 Josef

Rodiny si řeknou, co potřebují, a kraj jim v tom bude nápomocen

Olomoucký kraj podporuje rodinnou politiku pomocí projektu Audit familyfriendlycommunity. Projekt umožňuje obyvatelům ovlivňovat rozvoj svých míst bydliště.

Rodiny ví nejlépe, co potřebují, a Olomoucký kraj je v tom podporuje prostřednictvím projektu Audit familyfriendlycommunity. Obyvatelé mohou prostřednictvím tohoto projektu ovlivňovat rozvoj svých míst bydliště. Ivo Slavotínek, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro sociální oblast, se zúčastnil úvodního projektového semináře.

„Kraj myslí na rodiny. Podporujeme rodinnou politiku v obcích a usilujeme o to, aby občané a starostové společně vytvářeli prostředí, ve kterém se žije dobře všem obyvatelům napříč generacemi,“ popsal náměstek Slavotínek.

V obcích a městech vzniknou projektové skupiny složené ze starostů a dalších osob. Společně pak můžou navrhovat nová opatření, nápady nebo připomínky, které pomohou rodinám k příjemnějšímu životu.

„Do tří let bychom rádi nové myšlenky uskutečnili, aby se podmínky pro rodinný život v kraji mohly dál zlepšovat,“ dodal náměstek Slavotínek.

Zástupci obcí a měst se na zmiňovaném setkání dozvěděli, jakým způsobem a za jakých podmínek se do krajského projektu zapojit. Nechyběly ani informace o cílech a přínosech projektu, jakou podporu mohou obce od kraje očekávat a jaké jsou jeho jednotlivé fáze.

Ohodnoť článek

Autoři | Zdroj Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.