neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Ze Svatého Kopečku u Olomouce až na Velehrad nyní vede značená turistická cesta

Klub českých turistů značil pěší poutní trasu ze Svatého Kopečku u Olomouce na Velehrad. Martin Peterka představil stezku krajským zástupcům. Cyrilometodějská stezka nabízí možnost prozkoumat historická a poutní místa na čerstvém vzduchu.

Klub českých turistů vloni značil trasu pro pěší poutníky ze Svatého Kopečku u Olomouce na Velehrad. Martin Peterka, manažer projektu Evropské kulturní stezky sv. Cyrila a Metoděje, představil stezku zástupcům kraje a popsal její plány do budoucna. Prezentaci pro členy Komise pro vnější vztahy Rady Olomouckého kraje a Výboru pro rozvoj cestovního ruchu Zastupitelstva Olomouckého kraje připravil v budově sídla kraje v druhém únorovém týdnu.

„Mám radost, že se povedlo na společném jednání představit bližší záměry tohoto projektu. Komisaři a členové výboru tak mohou sami přicházet s nápady na vylepšení této stezky, která má velký potenciál přilákat do našeho regionu mnoho dalších návštěvníků,“ okomentoval společnou schůzku hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek.

Cyrilometodějská stezka nabízí lákavou možnost, jak si prohlédnout historická a poutní místa a zároveň být na čerstvém vzduchu. „Je to báječná příležitost jak se dostat do přírody, dozvědět něco nového z historie a vyzkoušet si, jak putovali poutníci před staletími. Trasa prolíná spoustu krásných scenérií, člověk si tak na výletě odpočine a přijde na jiné myšlenky,“ uvedla Milada Sokolová, uvolněná členka Zastupitelstva Olomouckého kraje pro oblast vnějších vztahů a cestovního ruchu.

Trasa je součástí šesti vyznačených poutních tras Cyrilometodějské stezky v České republice a měří 109 kilometrů. Lze ji projít rozvážným krokem za třicet hodin, nebo si ji rozdělit do několika etap. Další informace o Cyrilometodějské stezce najdete na webových stránkách www.putujmebezhranic.cz.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Olomoucký kraj | Zdroj Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.