čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Americká televize Czech-American TV vysílala pořad o Olomouckém kraji. A to díky studentům z Přerova a Olomouce

Studenti z Olomouckého kraje spolupracují s CATVUSA na propagaci České republiky v zahraničí. Na kabelové televizi v USA byl vysílán půlhodinový pořad o Olomouckém kraji, který zhlédlo více než 3 miliony domácností a další diváci přes webový portál.

Studenti z Olomouckého kraje spolupracují s CATVUSA na propagaci České republiky v zahraničí. Na kabelové televizi v USA byl vysílán půlhodinový pořad o Olomouckém kraji, který zhlédlo více než 3 miliony domácností ve 110 amerických městech a další diváci přes webový portál www.catvusa.com.

Projekt Czech-American TV zapojuje studenty ze středních a vysokých škol z celé České republiky, v Olomouckém kraji spolupracuje s Obchodní akademií Přerov a Cyrilometodějskou teologickou fakultou Univerzity Palackého v Olomouci.

„V rámci spolupráce s CATVUSA se žáci Obchodní akademie v Přerově, oboru Obchodní akademie se zaměřením Firemní management věnují komunikaci s úřady a turistickými informačními centry za cílem prohloubení spolupráce na jejich propagaci v zahraničí. Dále pracují na tvorbě obsahu na sociálních sítích v anglickém jazyce. Dalším příkladem může být jeden z žáků se zaměřením Manažer informačních technologií, který se zapojil do tvorby vysílání o Olomouckém kraji. V budoucnu budou žáci pracovat rovněž na sérii výukových videí českého jazyka. Věříme, že spolupráce přispěje k rozvoji kompetencí našich žáků," dodala ředitelka Obchodní akademie Přerov, Ing. Hana Štěpánovská.

ThLic. Jaroslav Franc, Th.D., vedoucí katedry komunikačních studií na CMTF UP v Olomouci, uvádí, že spolupráce s CATVUSA umožňuje studentům oboru Etika a kultura v mediální komunikaci spojit studium s reálným životem. Studenti se zapojují do povinné praxe, semestrálních a bakalářských projektů, kde vytvářejí mediální obsah. Studenti jsou již z výuky vyškolení profesionály z mediální sféry a praxe jim ukazuje, jak eticky využívat všechny mediální nástroje trvale udržitelným způsobem.

Na projektech CATVUSA se rovněž spolupodílí Olomoucký kraj: „Spolupráce s Czech-American TV přinesla několik vzdělávacích a vlastivědných projektů, které navíc představují náš kraj, potažmo Českou republiku v zahraničí. Studenti, kteří se do těchto projektů zapojí, získají cenné zkušenosti v oblastech PR, managementu sociálních sítí, grafiky, střihu videa a mnoha dalších, což pro ně může být velmi prospěšné v budoucí kariéře. Věřím, že tato spolupráce bude mít pozitivní dopad na rozvoj našich studentů," uvedl RNDr. Aleš Jakubec, Ph.D., uvolněný člen Rady Olomouckého kraje, jehož kompetenční oblastí je školství.

„CATVUSA je americká kabelová televizní společnost, která propaguje České regiony a jejich kulturní dědictví v zahraničí. Jde o unikátní nekomerční program, v anglickém jazyce, který cílí nejen na diváky z USA. Na webu www.catvusa.com jsou k dispozici televizní vysílání a další vzdělávacích projekty Czech-American TV," dodává John Honner, ředitel Czech-American TV, který je českého původu.

Záznam televizního pořadu o Olomouckém kraji, který vznikl díky teto vzájemné spolupráci je dostupný na této adrese.

Odkazy na starší články:

Studenti mohou získat praxi v česko-americké televizi

Czech-American TV představuje světu svého maskota, českého Honzu

Czech-American TV má nový web od studenta Fakulty aplikovaných věd

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Zdroj Czech American TV

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.