sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Soutěž o nejlepší webové stránky vyhrály Zlaté hory a Zábřeh

Soutěž Zlatý erb oslavila 25. výročí a hodnotila webové stránky měst a obcí. Vítězi letošního ročníku jsou Zlaté Hory a Zábřeh. Hodnocení se zaměřilo na povinně zveřejňované informace, elektronické služby pro občany a bezpečnost webů.

Soutěž Zlatý erb, která hodnotí webové stránky měst a obcí, oslavila 25. výročí. V letošním jubilejním ročníku zvítězily Zlaté Hory a Zábřeh. Hodnotitelé se zaměřili na povinně zveřejňované informace, elektronické služby pro občany a bezpečnost webů. Veřejnost se také zapojila do hlasování. Ocenění byla předána v kongresovém sále krajského úřadu v úterý 4. dubna.

„Gratuluji vítězům letošního ročníku i všem starostkám a starostům, kteří webové stránky svých obcí neustále rozvíjí a zlepšují. Lidé díky tomu snadno najdou informace, které hledají, a ušetří si čas chozením na úřad – nebo se prostřednictvím obecních webů dozví o zajímavých společenských, kulturních nebo sportovních akcích,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Soutěž letošního ročníku přinesla několik novinek. Kromě toho, že se veřejnost mohla zapojit formou internetového hlasování, došlo také ke změnám soutěžních podmínek. Nově byly hodnoceny všechny webové stránky obcí s rozšířenou působností, takže se tyto obce již nemusely samy přihlašovat do soutěže.

„Hodnocení městských a obecních stránek se tentokrát zaměřilo na open data a na bezpečnost webů, aby byly odolné proti hackerským útokům,“ dodal Petr Lysek, radní Olomouckého kraje pro investice, evropské projekty, transparenci, IT a Smart region.

Soutěž Zlatý erb pořádá spolek Český zavináč. Vítězové krajských kol soutěže postupují do celostátního finále.

Nejlepší webové stránky obcí s rozšířenou působností (ORP):

1. místo - Zábřeh

2. místo - Mohelnice

3. místo - Uničov

Nejlepší webové stránky měst a obcí, které nejsou ORP:

1. místo - Zlaté Hory

2. místo - Moravský Beroun

3. místo - Velké Losiny

Ohodnoť článek

Autoři | Zdroj Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.