sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

HLEDÁME PÁNÍČKA: Tři hodní, ale temperamentní psi čekají v útulku Voříšek. Lordík má povahu po vlkovi

Ve spolupráci s útulky v Olomouckém kraji pravidelně hledáme zájemce o adopce zvířat, která přišla o své páníčky. Dnes jde o Kery, Lordíka a Betovena z Útulku pro psy Voříšek z Čech pod Kosířem na Prostějovsku.

Kery

Kery je nádherná představitelka německého ovčáka s průkazem původu, narozená 10. 7. 2016. Byla odložena majitelem, který se jí kvůli svému vysokému věku nemohl věnovat tolik, jak by potřebovala. K novým lidem je ze začátku nedůvěřivá, chvilku trvá, než si nový člověk získá její důvěru. Zájemce za ní musí vícekrát a pravidelně docházet a získávat si důvěru. Hledáme pro ni co nejpodobnější podmínky, a to v domečku se zahrádkou, kde bude moci volně běhat a hlídat, což umí perfektně. A hlavně hledáme pánečka, který se jí bude věnovat a chodit s ní na procházky.

Lordík

Lordík je představitel československého vlčáka s průkazem původu, narozený 23. 1. 2018. Toto plemeno vzniklo křížením německého ovčáka a karpatského vlka. Lordík je krásný pes, jehož vzhled i ladnost ovlivnili vlčí předci. Je temperamentní, vytrvalý a aktivní, miluje a potřebuje pohyb. Je odvážný a neohrožený. Po svém původci vlkovi si však uchoval nejen bystré smysly, skvělý orientační smysl a výborný čich, ale také sklon k nedůvěřivosti. Lordík ze začátku potřebuje čas na získání důvěry a na aklimatizaci v novém prostředí. Vzhledem k jeho atletickým schopnostem musí mít dobře zabezpečenou zahradu. Na vodítku chodí pěkně, vůči ostatním psům je dominantní.

Betoven

Betoven je krásný asi pětiletý kříženec pitbula s temperamentní povahou. Když k nám přišel, byl vyhublý, měl přerostlé drápky a zrovna přátelsky se netvářil. Byl naštvaný na celý svět. Vůči lidem je po seznámení většinou přátelský, má však jeden zlozvyk, když jde na procházku, kouše vodítko, a to tak, že ho během chvilky překouše. Ostatních psů si do určité míry nevšímá. Na vodítku chodit umí, ale člověk musí mít u sebe dostatek pamlsků, aby jeho pozornost odvedl od vodítka, jinak má tendenci se o něj přetahovat a rozkousat ho.

Útulek pro psy Voříšek

606 855 797

Samota 133

798 58 Čechy pod Kosířem

utulekvorisek@seznam.cz

www.vorisek.org 
 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Útulek pro psy Voříšek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.