neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Kraj našel miliardu, rozdělí ji, první peníze pošle na venkov

Olomoucký kraj využije finanční přebytek na rozvoj regionu v oblasti školství, sociálních služeb, sportu, kultury, cestovního ruchu a venkova.

Díky úspěšnému hospodaření v posledních dvou letech bude moci Olomoucký kraj využít část finančního přebytku roku 2022 na další rozvoj regionu. Bude se přispívat do oblasti školství, sociálních služeb, sportu, kultury, cestovního ruchu a podpoří se venkov.

"Hejtmanem Olomouckého kraje jsme se rozhodli, že budeme hospodařit šetrně a každou korunu budeme otáčet. Snížíme dluh, investujeme a vytváříme rezervy. Nyní jsme schopni vytvořit finanční přebytek, který můžeme využít k užitečným účelům. Rád bych poděkoval všem kolegům a kolegyním, kteří se podíleli na tomto úspěchu," řekl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Krajská rada jednala o navýšení finančních prostředků pro dotační tituly a některé investice dne 5. dubna.

Obzvláště významný nárůst financí čeká na oblast venkova, která obdrží rovných 15 miliónů korun. "Celkem bude věnováno 52 miliónů korun na rozvoj venkova. Tento krok je v souladu s naším závazkem podpořit a zkvalitnit život na venkově," doplnil hejtman Suchánek.

Všechny navrhované kroky musí ještě schválit krajské zastupitelstvo, které se sejde 24. dubna 2023.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Olomoucký kraj | Zdroj Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.