sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Oceňte vynikající práci knihovníků v okolí a navrhněte je pro ocenění v soutěži!

Hledá se nejlepší venkovský knihovník Olomouckého kraje. Soutěží se již po sedmé a nominace jsou otevřeny do 3. května pro zřizovatele knihoven, zástupce jiných knihoven a čtenáře.

Hledá se nejlepší venkovský knihovník Olomouckého kraje. Nominace jsou otevřeny do 3. května pro zřizovatele knihoven, zástupce jiných knihoven a samotné čtenáře.

Jan Žůrek, radní pro oblast kultury Olomouckého kraje, uvedl: „Chceme ocenit neviditelnou, ale důležitou práci knihovníků. Knihovníci spravují rozsáhlé knihovní fondy a v průběhu let se stali osobnostmi, které ovlivňují kulturní život v obcích.“

Toto je již sedmý ročník soutěže. Hodnoticí komise složená z představitelů Vědecké knihovny v Olomouci a dalších knihoven vybere pět knihovníků z přihlášek, kteří budou osobně navštíveni.

Iveta Ťulpíková, ředitelka Vědecké knihovny v Olomouci, dodala: „Cílem této soutěže je zdůraznit význam práce venkovských knihovníků a poskytnout jim podporu na krajské úrovni. Tři nejlepší knihovníci budou oceněni na základě kritérií, jako je celková péče o knihovnu a její vzhled, kulturní a vzdělávací aktivity a samozřejmě osobnost knihovníka.“ Nominační formuláře a pravidla soutěže jsou k dispozici na webových stránkách Vědecké knihovny v Olomouci.

Olomoucký kraj má celkem 472 knihoven, z toho 424 jsou neprofesionální. Na podporu regionálního provozu knihoven letos hejtmanství uvolnilo více než čtrnáct milionů korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.