pátek 26. dubna 2024 Oto

Pomoc tisícům uprchlíků oceněna: Stovky lidí získaly poděkování od kraje

Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině (KACPU) v Olomouci obdrželo zasloužené poděkování od hejtmanství. Více než roční úsilí tisíců lidí přineslo radost a úlevu. Společné setkání velebilo jejich angažovanost a pomoc uprchlíkům z Ukrajiny.

Více než rok úsilí a tisíce dobrých skutků. To je výsledek dlouhodobého úsilí Krajského asistenčního centra pomoci Ukrajině (KACPU) v Olomouci. Hejtmanství se rozhodlo ocenit všechny, kteří se na této humanitární misi podíleli, prostřednictvím společného setkání, které se konalo ve čtvrtek 11. května v Olomouci v Regionálním centru Olomouckého kraje (RCO). Na setkání se sešlo kolem 150 hostů.

"Hejtmanství chce vyjádřit své poděkování všem, kteří se na pomoci uprchlíkům z Ukrajiny prostřednictvím KACPU podíleli, ať už pomocí dobrovolnictví nebo přímo prací v asistenčním centru. Jsem na ně velmi hrdý," uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Provoz KACPU byl zajišťován všemi složkami integrovaného záchranného systému, včetně hasičů, policistů a záchranářů, stejně jako zaměstnanci Olomouckého kraje, Úřadu práce, Českého červeného kříže, Charity a také dobrovolníci, převážně studenti Univerzity Palackého v Olomouci.

"Celkem se do činnosti KACPU zapojilo více než 400 lidí, z toho kolem 60 pracovníků přímo z Krajského úřadu Olomouckého kraje. Pro naše zaměstnance to byla další aktivita, která zdůrazňuje společenskou odpovědnost našeho úřadu," dodal Lubomír Baláš, ředitel Krajského úřadu Olomouckého kraje.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Olomoucký kraj | Zdroj Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.