čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Začíná v Praze Mezinárodní konference o rané péči EURLYAID

Ve dnech 15. a 16. května se v Praze koná prestižní Mezinárodní konference rané péče EURLYAID, která přivítá přední odborníky z celého světa.

Hlavním zaměřením setkání je aktuální problematika podpory rodin s postiženými nebo vážně nemocnými dětmi a možnosti mezioborové spolupráce. Tuto mezinárodní konferenci pořádá Společnost pro ranou péči, nestátní organizace poskytující odborné služby, podporu a pomoc rodinám s dětmi s různými druhy postižení, včetně zrakových nebo kombinovaných postižení.

Cílem letošního ročníku, jehož motto zní "Stavíme mosty", je přiblížit možnosti spolupráce napříč obory a začlenit ranou péči do systému péče o děti se zdravotním postižením a jejich rodiny. Konference se zúčastní téměř 400 specialistů z celého světa, mezi kterými vystoupí uznávaný profesor psychologie a pediatrie Michael Guralnick z univerzity ve Washingtonu a Tim Moore z The Royal Children's Hospital v Melbourne.

Podle analýzy* provedené Společností pro ranou péči v roce 2022 kapacita rané péče v České republice je dostačující pouze pro 19 % dětí se zdravotním postižením ve věku do 7 let. Jitka Barlová, ředitelka pražské pobočky Společnosti pro ranou péči a členka rady EURLYAID, vysvětluje: "Sociální služba rané péče stále není dostupná pro všechny rodiny, které by na ni měly nárok. Čekací doby se v jednotlivých krajích liší a často přesahují několik měsíců. Je proto nezbytné spolupracovat a iniciovat spolupráci mezi ministerstvy a budovat pomyslné mosty k včasné a dostupné službě pro rodiny, které ji potřebují."

Pražský hotel Marriott se v rámci svého charitativního programu stává oficiálním partnerem této prestižní události a zároveň zahajuje dlouhodobou spolupráci s organizací Společnost pro ranou péči, která sehrává klíčovou roli v poskytování pomoci rodinám, které se musí vypořádat s postižením nebo vážným onemocněním svých dětí.

"Jsme velmi potěšeni, že jako partneři můžeme podpořit konferenci EURLYAID, kterou pořádá Společnost pro ranou péči. Naším cílem je dlouhodobě podporovat jejich nesmírně důležitou a smysluplnou činnost a přispívat k realizaci nových iniciativ, které usnadňují dostupnost rané péče rodinám, které ji potřebují," říká Štěpán Malý, marketingový a obchodní ředitel pražského hotelu Marriott.

Více informací o programu konference rané péče EURLYAID naleznete zde.

Ohodnoť článek

Autoři | Zdroj Mariott Prague

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.