pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Kraj projednal rozvojovou strategii. Důraz klade na inovace

Olomoucký kraj se řídí Strategií rozvoje kraje, která klade důraz na inovace a vzdělávání. Podporuje vznik HUBů a financuje zahraniční studijní pobyty. Rozvojová strategie se také věnuje sociálním službám, zdravotnictví, dopravě, venkovu a kultuře.

Olomoucký kraj směřuje jasným směrem a v rámci své práce se řídí Strategií rozvoje kraje. Krajští zastupitelé se každoročně zabývají hodnocením této strategie, která klade velký důraz na inovace a podporu vysoké úrovně vzdělávání.

„Rozvojová strategie obsahuje vize a úkoly, které zajistí, aby byl náš region v budoucnu konkurenceschopný, aby se zde lidem dobře žilo a mohli přitom využívat moderních technologií. V praxi se to projevuje například krajskou podporou inovačního centra, které se zaměřuje třeba na rozvoj takzvaných startupů,“ uved Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Kraj aktivně podporuje vznik HUBů, které slouží jako prostředek k urychlení rozvoje inovací a podnikatelských konceptů. V oblasti vzdělávání se hejtmanství angažuje ve financování zahraničních studijních pobytů studentů. Rozvojová strategie se rovněž věnuje sociálním službám, zdravotnictví, dopravě, podpoře venkova a kulturním otázkám.

„Na úrovni kraje se nám podařilo odstartovat první vlajkové projekty. Jde například o Restart Šumperska a Jesenicka. Díky těmto pilotním akcím získáváme důležitou zpětnou vazbu, kterou využijeme v budoucnu,“ dodal Jan Šafařík, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast regionálního rozvoje.

Podrobnou strategii je možné nalézt na oficiálních webových stránkách olkraj.cz, kde mají lidé přístup ke kompletnímu dokumentu včetně detailů o klíčových projektech.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Olomoucký kraj | Zdroj Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.