sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Domov u Rybníka pro osoby se zvláštním režimem prošel významnou rekonstrukcí

Stavba pavilonu Domova se zvláštním režimem (DZR) ve Víceměřicích se vyšplhala na téměř třiašedesát milionů korun.

Tento významný milník byl oslavován při slavnostním předání klientům a zaměstnancům Domova u rybníka v úterý 20. června. Události se zúčastnili významné osobnosti, včetně hejtmana Josefa Suchánka, náměstka Iva Slavotínka a radního Petra Lyska. Olomoucký kraj se rozhodl podpořit tento projekt a přispěl zhruba sedmnácti miliony korun z vlastního rozpočtu ve dvou splátkách.

„Občas se na to zapomíná, ale modernizace zařízení, která poskytují sociální služby, neslouží jen jejich klientům, ale také lidem, kteří tyto služby zajišťují. Právě na nich leží největší břímě v péči o klienty a také díky nim se Olomoucký kraj může pochlubit kvalitními sociálními službami. Moc jim za jejich skvělou a náročnou práci děkuji,“ uvedl během slavnostního předání stavby Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Předloni v květnu započala stavba Domova se zvláštním režimem (DZR), která se letos na jaře úspěšně dokončila. Během krátkého období necelých dvou let vznikla moderní budova, která disponuje šestatřiceti lůžky pro jednotlivce vyžadující dohled a odbornou péči. Každý pokoj je vybaven vlastním sociálním zařízením. Nový objekt také zahrnuje jídelnu, společenskou místnost s balkonem, sesternu a kompletní zázemí pro zaměstnance.

„Jedná se o jednu z největších investic do sociálních služeb v našem kraji. Na stavbu DZR navazuje další akce, kterou je vybavení budovy nábytkem a zdravotním zařízením. Oceňuji odvahu a odpovědnost obce, že si Domov u rybníka převzala do své zřizovatelské kompetence a správy. Tedy, že zajištuje péči nejen pro své občany, v tom nejvyšším standardu a kvalitě.“ dodal Ivo Slavotínek, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast sociálních služeb.

Na financování projektu se podílejí evropské fondy, které přispívají částkou přes sedm milionů korun. Domov u rybníka, situovaný ve Víceměřicích, spadá pod krajskou příspěvkovou organizaci. Připomínáme, že příští rok připadne stoleté výročí zahájení prvních sociálních služeb poskytovaných v této obci.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Olomoucký kraj | Zdroj Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.