sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Olomoucký kraj podpoří velkou rekonstrukci Gymnázia Hranice. Modernizace bude stát přes 10 miliónů

Gymnázium Hranice modernizuje odborné učebny za 10 miliónů korun s podporou Olomouckého kraje a Integrovaného regionálního operačního programu. Cílem je poskytnout špičkové technologie pro přírodovědné vzdělávání.

Projekt za více než 10 miliónů korun připravilo Gymnázium Hranice. Jeho cílem je zásadní modernizace odborných učeben pro přírodovědné vzdělávání. Finanční podporu poskytne Olomoucký kraj částkou 1 milión korun ze svého rozpočtu, zatímco větší část financování pochází z Integrovaného regionálního operačního programu.

„Učebny získají kromě moderního vybavení také nové podlahy, stěny a všechny instalační rozvody. Po skončení modernizace se v hranickém gymnáziu mohou těšit na moderní učebny se špičkovými technologiemi,“ uvedl Aleš Jakubec, radní Olomouckého kraje pro oblast školství.

Hejtmanství má v regionu roli zřizovatele většiny středních škol a gymnázií. Ročně věnuje desítky miliónů korun na jejich modernizaci. Mezi rozsáhlé investice patří opatření ke snížení energetické náročnosti školních budov. Dále jsou finanční prostředky využity na nové vybavení a implementaci inovativních technologií. Hranické gymnázium právě tyto příspěvky dostává, aby mohlo realizovat své modernizační plány.

„V Hranicích se bude modernizovat učebna chemie, biologická a chemická laboratoř i další odborné zázemí. Zároveň dojde k posílení internetového připojení školy,“ dodal Petr Lysek, radní Olomouckého kraje pro investice a evropské projekty.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mapy.cz | Zdroj Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.