sobota 20. dubna 2024 Marcela

VIDEO: Hasiči z Loštic mají nové emotivní video o své práci. Můžete pro ně hlasovat v anketě Dobrovolní hasiči roku

Hasiči z Loštic usilují o to, aby se stali v Dobrovolnými hasiči roku. K jejich prezentaci má sloužit i nové emotivní video, které vzniklo pod taktovkou Zdeňka Hošáka, který již má s tvorbou videí pro záchranné složky bohaté zkušenosti.

Video, které vzniklo v minulých dnech, má na sociálních sítích velmi pozitivní ohlasy ze strany veřejnosti. Ač bylo publikováno ve čtvrtek kolem deváté hodiny ranní, nasbíralo ještě za dopoledne přes 10 tisíc shlédnutí, a číslo se bude dále zvyšovat.

Krátký snímek zachycuje těžkou práci Sboru dobrovolných hasičů z Loštic, na snímku se ale také objevují profesionální hasiči z Olomouce a na vzniku se podíleli i členové Zdravotnické záchranné služby z Olomouce.

"Je to pro nás velký úspěch, že se lidem video tak líbí," popisuje své bezprostřední pocity Zdeněk Hošák, který video natočil. 

Zdeněk Hošák, autor videa

Jak dlouho trvala příprava videa?
Termín na natočení videa byl šibeniční,  hasiči přišli s nápadem v pondělí a ve čtvrtek se už točilo, měli jsme prakticky jen jediný den a tak to byl opravdu náročný fyzický výkon. Kluci se během chvilky sehráli a dali do toho vše. Za mnou stál již odzkoušený team kolegů z natáčení klipu o olomoucké záchrance, sice si zase vyslechli hodně sprostých slov, prošli emotivními scénami, chvílemi smíchu, ale i skřípání zubů. Za ten výsledek to stálo. (smích)

Jak náročné bylo samotné natáčení?
Náročné natáčení to bylo, bylo nutné nachystat podrobný scénář a dodržet časovou osu, začátek se protáhl kvůli zácpě na dálnici a dojezdu všech účinkujících i točících. Poté rychlá porada, na tu jsem se velmi pečlivě připravoval prakticky celou předchozí noc. Samotné provedení už šlo jak po másle, důležité bylo mě poslouchat a dělat co chci. (smích)

Plánujete do budoucna nějaké další video?
Když jsem natočil první klip k výročí profesionálních hasičů, řekl jsem, že určitě mám v hlavě spoustu nápadů,co natočit dál. Poté přišel klip o zdravotnické záchranné službě, to nás posunulo zase o kus dál. Teď každý čekal ještě něco lepšího, a já si říkám, jestli to ještě jde :) Tak snad se to povedlo!

Sbor dobrovolných hasičů můžete podpořit také v anketě Dobrovolní hasiči roku. Instrukce, jak na to, neleznete na konci videa.

 

Čtěte více:

Autoři | Foto HZSOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.