úterý 19. března 2024 Josef

V Olomouci otevřel nový zábavní park Krokodýlek, nabízí téměř třicet atrakcí pod jednou střechou

Rodinný zábavní park Krokodýlek se v listopadu otevírá v olomoucké části Lazce. Na 3.000 metrech čtverečních si lidé užijí zábavu na 25 atrakcích. Dominantou celého centra je dřevěná pirátská loď, vedle níž se nachází i jezírko s atrakcí na vodě. V bývalé tovární hale podniku Kovo-dřevo tak vzniklo jedno z největších dětských center na Moravě.

"Celé centrum jsme financovali z vlastních zdrojů a kompletní přestavba haly, včetně realizací všech atrakcí, z nichž některé jsou na Moravě ojedinělé, trvala pět let. Náklady činí několik milionů korun a vše je hrazeno bez unijních zdrojů, dotací a grantů," uvedl pro ČTK ředitel Krokodýlku Filip Gregůrek.

Dřevěná maketa lodi stojí mezi jezírkem s vodou a bazénkem s kuličkami. Na ni navazují další atrakce, například lanové centrum nebo osm metrů vysoká horolezecká stěna se třemi úvazy a umělá skála s jeskyní. V druhé části haly jsou klasické atrakce v podobě skládacích pětipatrových prolézacích klecí se skluzavkami a dalšími prvky.  Uprostřed centra stojí 3,5 metru vysoký nafukovací krokodýl a skákací pudink. Na ploše zájemci o sport naleznou také fotbalovou arénu, trampolíny, dělovou arénu nebo motorkovou dráhu.

Provozovatelé mysleli také na nejmenší děti, pro které je zde menší prolézací klec se skluzavkou, prostor s kuličkami nebo kolotoč. Pro milovníky stolních her jsou na balkoně haly připraveny dřevěné hry – holandský billiard, stolní hokej, le passe-trappe (francouzská hra pro dva hráče, jejímž cílem je nastřílet dřevěné žetony z vlastní plochy na soupeřovu plochu), pikardská hra d´gomme (cílem hry je umístit žetony na pole s nejvyššími číselnými hodnotami). „Máme zde také jednu z největších ploch tzv. pin artu, což je panel se 40 tisíci tyčinek. Do tohoto panelu lze otisknout osobitá umělecká díla, za pomoci například dlaně, obličeje nebo jiné části těla,“ dodal Filip Gregůrek.

Velká sportovně-zábavní centra pro rodiny s dětmi provozuje ve Zlíně, Brně a Hradci Králové zlínská společnost Eurogalaxie. Zařízení ročně navštíví několik desítek tisíc lidí. Z účetních výkazů vyplývá, že firma Eurogalaxie loni zvýšila tržby meziročně zhruba o milion korun na 30,3 milionu korun a vykázal zisk 4,7 milionu korun.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto archiv Krokodýlek | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.