pátek 29. března 2024 Taťána

Hasiči z Loštic se můžou pyšnit titulem Dobrovolní hasiči roku. Pomohlo jim i emotivní video jejich práce

Cílem ankety Dobrovolní hasiči roku je prezentovat činnost dobrovolných hasičů veřejnosti a ocenit a odměnit jednotky a sbory za jejich zásah a práci. Světe div se, letošním titulem se mohou pyšnit dobrovolní hasiči z Loštic. Svou práci prezentovali prostřednictvím videa, na kterém spolupracovali se záchrannými složkami z Olomouckého kraje.

Velká radost propukla v Lošticích potom, co byly v přímém přenosu VI. ročníku ankety Dobrovolní hasiči roku vyhlášeni právě loštičtí hasiči. V katerorii "Jednotky" tak porazily dalších 54 přihlášených. Velmi jim pomohla prezentace jejich práce – hasiči se představili veřejnosti prostřednictvím emotivního videa, které se můžete připomenout níže.

V anketě hlasovala široká veřejnost.

 

 

Zdeněk Hošák, autor videa

Jak dlouho trvala příprava videa?
Termín na natočení videa byl šibeniční,  hasiči přišli s nápadem v pondělí a ve čtvrtek se už točilo, měli jsme prakticky jen jediný den a tak to byl opravdu náročný fyzický výkon. Kluci se během chvilky sehráli a dali do toho vše. Za mnou stál již odzkoušený team kolegů z natáčení klipu o olomoucké záchrance, sice si zase vyslechli hodně sprostých slov, prošli emotivními scénami, chvílemi smíchu, ale i skřípání zubů. Za ten výsledek to stálo. (smích)

Jak náročné bylo samotné natáčení?
Náročné natáčení to bylo, bylo nutné nachystat podrobný scénář a dodržet časovou osu, začátek se protáhl kvůli zácpě na dálnici a dojezdu všech účinkujících i točících. Poté rychlá porada, na tu jsem se velmi pečlivě připravoval prakticky celou předchozí noc. Samotné provedení už šlo jak po másle, důležité bylo mě poslouchat a dělat co chci. (smích)

Plánujete do budoucna nějaké další video?
Když jsem natočil první klip k výročí profesionálních hasičů, řekl jsem, že určitě mám v hlavě spoustu nápadů,co natočit dál. Poté přišel klip o zdravotnické záchranné službě, to nás posunulo zase o kus dál. Teď každý čekal ještě něco lepšího, a já si říkám, jestli to ještě jde :) Tak snad se to povedlo!

 

Autoři | Foto ZZSOK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.