úterý 19. března 2024 Josef

Divadlo Tramtarie nafotilo kalendář na podporu olomouckého psího útulku

Herci a další členové olomouckého Divadla Tramtarie nafotili kalendář na rok 2017 a díky němu chtějí podpořit psí útulek. Divadelníci se vyfotili s pejsky a kočičkami, které v útulku čekají na své nové majitele, výtěžek z prodeje kalendáře poputuje právě opuštěným zvířatům. Kalendář slaví obrovský úspěch a díky velkému zájmu musí divadlo další kusy dotisknout.

S nápadem vytvořit kalendář, který podpoří opuštěné pejsky, přišla výtvarnice divadla Adéla Szturcová a herečka Barbora Šebestíková, která také celý projekt zorganizovala. „Říkali jsme si, že v divadle sami žádáme o granty a sponzorské příspěvky, tak že bychom chtěli také sami podpořit nějakou dobrou věc, aby ta energie byla vyvážená. A možná i proto, že naše divadlo je psům otevřené, přišel nápad na podporu útulku,“ říká ředitelka divadla Petra Němečková. Autorkou fotek v kalendáři je olomoucká fotografka Andrea Simperová. 

Divadelníci tak nafotili jedinečný kalendář na rok 2017. Nafocení jsou nejen všichni stálí herci divadla, ale také technici, výtvarnice nebo vedení divadla. Každý člen je vyfocen s jedním pejskem nebo kočičkou, kteří v útulku čekají na svého nového pána.Výtěžek z prodeje kalendářů pak půjde právě Lize na ochranu zvířat, konkrétně psímu útulku, který sídlí v Olomouci-Neředíně. „Chtěli jsme nejen útulek podpořit finančně, ale také ho zviditelnit a ukázat pejsky a kočičky, které v něm žijí,“ dodala Němečková.

Kalendář je k dispozici ve formátu A4 a A3 a je k dostání na pokladně Divadla Tramtarie vždy 45 min před představením nebo jej lze objednat přes email: skreckova@divadlotramtarie.cz.

Cena kalendáře A4 je 120 kč a formát A3 se prodává za 150 Kč.

Díky tomu, že se nám podařilo najít partnera pro tisk, brněnskou firmu Motiv Press, která kalendář vytiskla za nižší ceny, můžeme kalendář prodávat za příznivé ceny,“ řekla Němečková.

O kalendář na podporu psího útulku je obrovský zájem, divadlo už nyní objednalo dotisk dalších kusů. Kalendář bude možné na pokladně divadla zakoupit do 22.12.2016 a dále během celého ledna 2017.

Tisková zpráva | Foto Divadlo Tramtarie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.