čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Mikulášská sbírka opět slavila úspěch. Darované věci jsou nyní rozdělovány mezi seniory a sociálně slabé

V pátek 2. prosince byl završen letošní ročník nefinanční humanitární sbírky Zkuste udělat zázrak – Staňte se Mikulášem. V těchto dnech je již její výtěžek přerozdělován mezi sociálně slabší rodiny a seniory na Olomoucku a následně mezi klienty občanského sdružení ESTER na Javornicku a Jesenicku.

"Pracovníci Maltézské pomoci, o. p. s., Centra Olomouc tímto děkují jak jednotlivcům, tak i zaměstnancům, žákům, studentům a jejich rodičům, kteří se v 10 olomouckých školách a jednom rodinném centru do sbírky zapojili. I díky nim se podařilo vybrat řádově tisíce kusů potravin, dětských oděvů, hraček, školních potřeb, hygienických a čisticích prostředků a podobně," řekl Miloš Holubec z Maltézské pomoci.

Na štědrém výsledku letošní sbírky se podílely tyto instituce:

Gymnázium, Olomouc – Hejčín (Tomkova 45); Mateřská škola Sluníčko Olomouc, o. p. s. (Blahoslavova 2); Fakultní základní škola Olomouc (Tererovo náměstí 1); Základní škola Olomouc, Droždín (Gagarinova 19); Základní škola a Mateřská škola Olomouc, Nedvědova 17 (Nedvědova 17); Základní škola a Mateřská škola Bystrovany (Makarenkova 23/2), Základní škola Olomouc, tř. Spojenců 8 (Tř. Spojenců 702/8 ); Základní škola sv. Voršily v Olomouci (Aksamitova 707/6); Vyšší odborná škola sociální a teologická Dorkas (Blažejské náměstí 9), Konzervatoř Evangelické akademie (Wurmova 13), Rodinné centrum Heřmánek (Náves svobody 49).

Čtěte více:

 

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.