sobota 20. dubna 2024 Marcela

Skauti opět dovezou Betlémské světlo. Odnést domů si ho můžete už tuto sobotu

Již po sedmadvacáté přinesou skauti v době Vánoc do České republiky Betlémské světlo. Tato novodobá tradice se za čtvrt století stala výraznou součástí slavení vánočních svátků v mnoha rodinách a přináší mnoho radosti jak skautským kurýrům, tak i příjemcům z řad široké veřejnosti. Betlémské světlo si tento rok lidé mohou vyzvednout tuto sobotu 17. prosince.

Myšlenka předávání Betlémského světla vznikla v Rakousku jako součást charitativní akce. Následné předávání křehkého plamínku se díky skautským organizacím odtud rozšířilo do dalších zemí, a to nejen po celé Evropě.

Betlémské světlo dorazilo z Vídně do Brna v sobotu 10. prosince v 18:39 vlakem RJ 370 Joseph Haydn. A tuto sobotu budou skauti vlaky rozvážet světlo po České republice. Podrobný rozpis příjezdu všech vlaků se skauty najdete zde.

Plamínek Betlémského světla si budou moci lidé vzít do svých domovů i v kostelích na Vysočině, na mnoha místech také na Štědrý den. Místa, na kterých si lidé mohou světlo vyzvednout, stejně jako různé doprovodné akce a bližší informace, budou průběžně zveřejňovány na www.betlemskesvetlo.cz.

Čtěte více:

 

Autoři | Foto Středisko Divočáci Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.