úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Radnice letos plánuje vyzdobit Horní náměstí květinami. Pokud to projde přes památkáře

Olomoucká radnice chce letos na Horním náměstí v historickém centru instalovat květinovou výzdobu. Pokud s projektem budou souhlasit památkáři, tak zeleň dodá městská společnost Výstaviště Flora, sdělil primátor Antonín Staněk.

„Ve spolupráci s Výstavištěm Flora Olomouc se podařilo dohodnout pořízení speciální květinové výzdoby v centru města. Na Horním náměstí se v letní turistické sezoně objeví pět mobilních nádob s letničkami," uvedl Staněk.

Na Horním náměstí, které kdysi zdobily stromy, už desítky let veřejná zeleň není. „Sezonní květinová výzdoba může být určitým kompromisem mezi představou velké části Olomoučanů, kteří by na náměstí chtěli zeleň, a stanovisky ochránců památek, kteří naopak stálou veřejnou zeleň odmítají," řekl Staněk.

Radnice chce na Horní náměstí instalovat květinové stojany ve tvaru pyramid, prorostlé muškáty a dalšími letničkami. „Jsem přesvědčen o tom, že takováto výzdoba k Olomouci jakožto městu květin patří a že v letních měsících dokáže zpříjemnit a zlepšit dojem obyvatel města i jeho návštěvníků," míní Staněk. „Chci věřit, že nebudou proti," podotkl Staněk.

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.