pátek 26. dubna 2024 Oto

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Výrobní závod Juta v Olomouci pokračuje v modernizaci závodu. Nyní nabírá nové posily

PR článek

Olomoucká pobočka českého podniku Juta a.s. pokračuje v modernizaci závodu. Ta spočívá především v přebudování výrobních prostor a dodání nových technologií. Momentálně by v olomouckém závodě rádi přivítali nové zaměstnance, které lákají zejména na stabilně solidní platové podmínky.

Juta a.s. je ryze česká výrobní firma, která v podobném duchu jako dnes funguje už od počátku dvacátého století. Firmu tvoří sedmnáct výrobních závodů a generální ředitelství ve Dvoře Králové nad Labem. Celkem firma zaměstnává přes 2300 zaměstnanců a má roční obrat okolo sedmi miliard korun. Juta a.s. je jedním z největších výrobců produktů z plastů v Evropě.

Mezi dvě hlavní oblasti průmyslu, pro které Juta vyrábí produkty, patří zemědělství a stavebnictví. Pro využití v zemědělství dodává Juta zejména vázací motouzy, síťoviny k balení sena a slámy, tkané a rašlové pytle, velkokapacitní vaky a další. Ve stavebnictví jde o podstřešní fólie a membrány, geotextílie, hydroizolační fólie a další. V nejnovější továrně Juty, sídlící v Žírči u Dvora Králové nad Labem, se vyrábí umělé trávníky na fotbal, tenis, golf a spoustu jiných sportů.

Olomoucký závod je specializován na výrobu vázacích motouzů pro zemědělství, motouzů pro kabelářský a lanařský průmysl a motouzů pro domácí využití. Objemem své výroby a exportním zaměřením patří mezi absolutní evropskou špičku ve svém oboru. „Dodáváme do čtyřiceti zemí. Převážně se jedná o Evropu, ale poměrně velký odběr má i Kanada, dále Austrálie a Nový Zéland. V Evropě dovážíme do Francie, Itálie, hodně do Německa, Polska a Skandinávie," vyjmenovává Ing. Jan Kodytek, ředitel závodu.

„V posledních letech Juta investovala mnoho milionů korun do přestavby areálu olomouckého závodu. Došlo k vybudování logisticko-skladovacího centra, rekonstrukci sociálních zázemí pro zaměstnance a dalším úpravám, které vedly ke zlepšení pracovního prostředí," vysvětluje ředitel závodu. „Co se týká výrobní části, tu bychom chtěli vybudovat úplně nově. Měla by být vybavena moderními technologiemi a zázemím pro zaměstnanci se zvýšenou bezpečností práce," pokračuje Ing. Kodytek.

„Výbornou zprávou pro objekty, které s naší továrnou sousedí, je fakt, že modernizací budov se razantně zlepší vliv továrny na životní prostřední a našim sousedům se zvýší komfort bydlení především co se týká hluku nebo vibrací,“ vyjmenovává ředitel kladné stránky modernizace.

Nejen kvůli chystané modernizaci areálu a kvůli zlepšování servisu technologií teď Juta hledá zaměstnance. „Hledáme hlavně lidi k posílení úseku údržby, zámečníky, elektrikáře, elektroniky, ale i zaměstnance do posílení samotné výroby našich produktů,“ říká Jan Kodytek a jedním dechem doplňuje, co firma může nabídnout. „Co se týká platu u dělnických profesí, zcela určitě patříme k lepšímu průměru v regionu,“ podotýká ředitel. „Samozřejmostí je, že jsme opravdu velice stabilní při vyplácení mzdy, což nebývá všude pravidlem. Máme zde dotované stravování s nabídkou kvalitních obědů, možnost zaměstnaneckých bezúročných půjček a je u nás také možnost osobního a profesního růstu. Nabízíme různá školení a když je někdo iniciativní, vždy mu vyjdeme vstříc,“ uzavírá ředitel olomouckého závodu Juta Ing. Jan Kodytek.

Přemýšlíte-li o práci v Jutě, kontaktujte přímo personalistku Marii Štajgrovou na telefonním čísle 585 153 522 nebo zašlete životopis na mail stajgrova@juta.cz. Více informací o společnosti Juta se dozvíte na webových stránkách.

Foto Ivo Spisar a archiv Juta a.s.

Štítky Juta, motouzy, průmysl, modernizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.