pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Dobrovolníci se zapojí do renovace hradu Sovinec

O prvním zářijovém víkendu 1.- 3.9.2017 se skupina 15 dobrovolníků z různých koutů České republiky zapojí do pomoci při zvelebování hradu Sovinec v rámci projektu Víkendovky pořádané organizací Tamjdem. Během tohoto víkendu se na hradě budou likvidovat náletové keře na okolních svazích, renovovat a natírat dřevěné prvky hradu, odplevelí se dlažba a přístupové cesty na hrad. Večer pak dobrovolníci odvážně projdou podzemními chodbami, a nakonec si zazpívají v hradní krčmě.

Co jsou Víkendovky?

Víkendovky jsou expedice skupiny 6 –15 dobrovolníků na pomoc českým neziskovkám a veřejně prospěšným projektům všeho druhu – od ekocenter a sociálních podniků až po kulturní památky. Ročně Tamjdem pořádá kolem 20 takových výjezdů, standardně v období březen až listopad, zhruba třikrát do měsíce, od pátečního do nedělního večera. Během víkendu skupina organizaci pomáhá s předem stanovenými, naplánovanými pracovními úkoly, které jsou většinou manuální a různě náročné.

Ale Víkendovka není jen o manuální práci, jak říká jeden z častých dobrovolníků Ondřej: "Víkendovka není jen o práci...ať si každý myslí co chce, je to hlavně o příjemně stráveném víkendu daleko od všeho a s partou šikovných lidí, kteří tam jdou s cílem smysluplně tvořit cosi lepšího..."

Kdo za tím stojí?

Nezisková organizace Tamjdem, o.p.s. propojuje lidi a smysluplnou práci. Každoročně se okolo 300 dobrovolníků (Čechů i cizinců) zapojí do projektů na pomoc českým neziskovým organizacím. V ČR organizují víkendové expedice do neziskových organizací různého druhu (tzv. Víkendovky) a až dvoutýdenní projekty pro mezinárodní skupinu dobrovolníků (tzv. workcampy). Přináší možnost bezprostředně poznat funkci a smysl neziskového sektoru v ČR a ve světě a vlastní fyzickou prací přispět k jeho rozvoji.

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.