čtvrtek 28. března 2024 Soňa

FOTO: Plavecký stadion v Olomouci prošel rekonstrukcí. Oprava stála 11 milionů

Na krytém plaveckém stadionu byla nyní dokončena jedenáctimilionová investice do nových šaten, vstupu i vzduchotechniky. Oprava zázemí plaveckého areálu byla provedena v létě a náklady zaplatilo město.

"Kromě nevyhovujících povrchů, které nahradily nové protiskluzové, byly rekonstruovány dožité technické instalace, hlavně rozvody vody, topení a vzduchotechnika," řekl novinářům primátorův náměstek Pavel Urbášek.

Původní vchod do plaveckého bazénu nahradil nový vstupní portál s automatickými dveřmi opatřenými teplovzdušnými clonami. "Vstup nyní umožňuje bezproblémový příchod všem návštěvníkům, splňuje technické i bezpečnostní požadavky a esteticky navazuje na moderně řešenou vstupní halu plaveckého bazénu," dodal Urbášek.

Plavecký bazén podle primátora patří mezi nejvytíženější sportovně-relaxační zařízení ve městě. "Návštěvnost krytého bazénu se pohybuje ročně kolem 300.000 návštěvníků a všichni musí projít šatnami a mokrou zónou. Zatížení je tedy enormní a jsou vyžadovány vysoké nároky na hygienu i technický stav prostor," podotkl Staněk.

Dělníci v kryté části plaveckého stadionu začnou na podzim stavět novou tobogánovou věž, která má být zprovozněna příští rok na jaře. Původní letitá vodní atrakce už byla zbourána, protože byla ve špatném technickém stavu. V plánu je také pořízení nové vany krytého bazénu.

V roce 2013 město s pomocí evropských dotací dokončilo rekonstrukci venkovního bazénu, která stála 48 milionů korun. Vyměněna byla nejen vana velkého bazénu, která je nyní z nerezového materiálu, ale také dětský bazének. Nové zázemí dostali plavčíci a děti mají u terasy restaurace k dispozici nové hřiště. V okolí venkovního bazénu byly instalovány nové lavičky, lehátka i betonové sedáky. O dva roky později bylo v areálu krytého bazénu vybudováno nové sociální zázemí.

Autoři | Foto Jan Kvapil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.