čtvrtek 28. března 2024 Soňa

První ročník olomouckého pivního maratonu přilákal dvě stovky účastníků

Přestože počasí organizátorům nepřálo, na Horním náměstí se sešlo téměř 200 závodníků, kteří zde od 11 hodin vybíhali na pivní závod mezi hospodami do různých částí Olomouce. Účelem závodu bylo nejen vypít 7 nebo 12 piv v zapojených podnicích, ale především potkat se s přáteli, seznámit se s novými lidmi a pobavit se.

Závodit mohli jednotlivci i dvoučlenné či tříčlenné týmy. Mezi jednotlivci byla daleko menší konkurence, jelikož závodit v týmech bylo pro většinu účastníků lákavější. Ti nejrychlejší, co závod zvládli, byli však právě jednotlivci. Absolutním vítězem se stal Jakub Kašpar, jež získal titul Zlatý pivař Olomouce se skvělým časem jedna hodina a čtrnáct minut se sedmi vypitými pivy. Nejlepší skóre v kategorii ženy měla Jana Trubačová s časem hodina a dvacet čtyři minut. Nejrychlejším týmem se stal Kupodivu s krásným časem hodina a dvacet tři minut.

Mezi zapojenými podniky, které měli možnost závodníci navštívit, byly: Minipivovar a steakhouse Riegrovka, Varna, Restaurant Jízdárna, Restaurace a pension Garnet, Kozlovna M3, M Trojka, Beer bar na stojáka, Good Beer Club, Nirvana Club, Domino Club, Morgan's restaurant, Bruk Pizza Bar a také v rámci afterparty  The BLACK STUFF Irish Pub & Whisky Bar.

Samotní organizátoři byli až zaskočeni, v jakých časech doběhli ti nejrychlejší závodníci.  Nakonec se našlo i spoustu odvážlivců, kteří zvládli vypít všech 12 piv a doběhnout úspěšně do cíle. 

„Podle reakcí zúčastněných se akce vydařila a do příštího ročníku to jistě ještě vylepšíme,“ slibují organizátoři. Není také vyloučené, že se Pivní maraton objeví i v jiných městech.

„Doufáme, že si závodníci užili akci stejně tak, jako my a děkujeme všem, kteří do toho šli s námi,“ vzkazuje organizační tým.

Kompletní výsledky a fotogalerii naleznete na Facebooku.

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.