středa 24. dubna 2024 Jiří

Nejstarší obyvatelka Olomouce Marta Musilová dnes oslavuje 107. narozeniny

Marta Musilová se narodila ještě za císař pána Františka Josefa I., 27. října 1910. Je nejstarší Olomoučankou a také patří mezi nejstarší obyvatele České republiky.

Marta Musilová poslední čtyři roky bydlí v Domově pro seniory ve Chválkovicích. „Jsem nejmladší ze čtyř sourozenců a celý život jsem měla s rodinou pevné vazby. Moc jsem si rozuměla s manželem, stmelovala nás i práce ve stejném oboru. Mám také pěkný vztah s neteří, která mě tu pravidelně navštěvuje,“ řekla Marta Musilová.

V mládí se vyučila pánskou krejčovou, notnou dávku svého profesního života však strávila v restauračních zařízeních. Pracovala jako hospodyňka, do důchodu pak působila jako pokladní v olomouckém hotelu Morava.

Oslavenkyně je nejmladší ze čtyř sourozenců, vždy udržovala pevné vztahy se svou rodinou, ozvláště pak se svou neteří paní Urbáškovou, která chodí Martu pravidelně do domova navštěvovat. Se svým manželem prožila paní Musilová šťastný život, který byl podpořen i prací ve stejném oboru.

„Paní Musilová má v současné době ráda svůj klid a většinu času tráví v pokoji, kde občas sleduje televizi. Také má zálibu v hraní Člověče, nezlob se,“ sdělil ředitel Domova pro seniory Pohoda Chválkovice Jiří Floder.

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.