Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Olomouci otevírá cukrárna Katrin. Láká na nádherný interiér i domácí dorty a dezerty

 
pondělí, 30. října 2017, 15:00

Pokud vám název Katrin něco říká, vězte, že máte pravdu. Cukrárna Katrin totiž až donedávna fungovala dlouhá léta v Chomoutově. Roku 1991 ji založila Jarmila Jonáková. Po dlouhých letech se letos cukrárna stěhuje na novou adresu, na ulici Dobnerovu v Olomouci, kde našla dcera paní Jonákové, Jarmila Štorková, jedinečné prostory, které prošly pod jejíma rukama kompletní rekonstrukcí.

Cukrárna Katrin byla založena před šestadvaceti lety. Již od začátku kladla důraz na domácí výrobu dortů a dezertů. Ostatně, v rodině Jonákových je tradice cukrářských a pekařských výrobků více než stoletá, postupem času jen pekařská výroba ustoupila cukrářskému řemeslu. Co se však táhne napříč léty jako tenká, ale pevná nit, je důraz na ruční výrobu a vysokou kvalitu výrobků.

Tajemství úspěchu cukrárny Katrin není nic jiného, než používání čerstvých surovin.  „Naše výrobky zhotovené na zakázku jsou vždy jen z kvalitních čerstvých surovin, bez použítí chemických konzervantů a vycpávek,” říká Jarmila Štorková, která vychází ze zbrusu nové dílny, která je součástí nové provozovny v Olomouci. Ta sídlí na adrese Dobnerova 26. 

A proč do Olomouce? „Náš známý nám již před delší dobou říkal o těchto prostorách, tak jsme do toho nakonec praštili. Chceme být blíže zákazníkům a udělat opravdu skvělou cukrárnu na dosah ruky,” říká Štorková. Prostory cukrárny k tomu, pravda, úplně vybízí. Je to velký, světlý prostor, kde je jednak mnoho místa pro hosty, jednak i pro výrobnu dortů a dezertů. Interiér je laděn do světlých tónů, při jeho realizaci si tým kolem paní Štorkové vyhrál s nejmenšími detaily. Mysleli třeba i na stylový koutek pro děti, prostorný bar nebo na zásuvku takřka pod každým stolem, takže není problém se připojit na spolehlivé wi-fi.

Na otázku, co nová cukrárna návštěvníkům nabídne, nejde odpovědět jednou větou – je toho totiž hodně. Přímo pro zákazníky, kteří přijdou posedět, jsou základem kvalitní dezerty a pití. „Kávu máme od Kikafe, navíc jednou za čtrnáct dní budeme měnit kávu na druhém mlýnku, takže se milovníci kávy budou moci vždy těšit na nějakou novinku,” říká Jarmila Štorková, zatímco ukazuje na velký kávovar za barem. Hned vedle stojí velký box na víno, který ale na první pohled nepoznávám. „Je to víno z vinařství Zaječí, nikdo jiný tohle víno v Olomouci nemá,” vysvětluje paní majitelka.

Jarmila Štorková však považuje za gro svého podnikání ještě něco jiného – zakázkovou výrobu dortů. Troufnu si tvrdit, že je její tým v tomto jednička – alespoň při pohledu na jejich dorty mi to tak připadá. „Zákazník, který si u nás objedná dort, má jistotu, že ho dostane nejčerstvější, jak jen je to možné. Když víme, že si má přijít odpoledne určitý den, začínáme ho dělat jen pár hodin předem,” sděluje Štorková tajemství svého úspěchu. Nenechte se ale mýlit, dort si nemůžete objednat jen pár dní dopředu. U Jarmily Štorkové je čekací doba dlouhá. Pokud si však vyberete z její nabídky na e-shopu, můžete mít výrobek z cukrárny Katrin poměrně rychle na vaší oslavě či jiné příležitosti.

Cukrárna Katrin má na svém kontě už i mnohá ocenění. V roce 2010 v Chomoutově upekli největšího velikonočního beránka (vážícího 159 kilogramů!), v roce 2017 získala cukrárna ocenění Výrobek Olomouckého kraje, kdy uspěla se svým Buráčkem. Regionální potravinou z dílny cukrárny Katrin se staly hned dva dezerty, Dort Katrin Malina a Katrin dort Smetanová jahoda.

Více informací se dozvíte na webových stránkách www.dorty-katrin.cz nebo na facebookových stránkách!

Kam dál?

Dnešní vítr si vyžádal už dva lidské životy, bez proudu jsou tisíce...

neděle, 29. října 2017, 11:02

Po celém území České republiky řádí od rána silný vítr. Během dopoledne si vyžádal už dva lidské životy. U Starče na Třebíčsku...

Devátý ročník Maturantky roku startuje v novém

sobota, 28. října 2017, 13:00

Zkouška dospělosti je pro každého studenta velkým milníkem. Ocitne se na rozcestí, kde se musí rozhodnout, kam bude směřovat v...

Nejstarší obyvatelka Olomouce Marta Musilová dnes oslavuje 107....

pátek, 27. října 2017, 10:30

Marta Musilová se narodila ještě za císař pána Františka Josefa I., 27. října 1910. Je nejstarší Olomoučankou a také patří mezi...

V noci na neděli se změní čas, vyspíme se o hodinu déle

pátek, 27. října 2017, 09:00

V noci na neděli se změní čas, ve tři hodiny v noci se posunou hodinky zpět na 02:00 a noc se tak o hodinu prodlouží. Zimní čas...

 

Komentáře

 
 

O čem píše Drbna.cz

Pátrání po čtyřleté Marušce pokračuje. Matka se brání proti nařčení otce, redakce získala znalecký posudek

Policisté od pátku 7. prosince pátrají po čtyřleté Marii Žiškové. Podle jejich informací se dívenka nachází neznámo kde s otcem Vladimírem Žiškou. Ten v současné době rozesílá prostřednictvím organizace Family for Liberty tiskové prohlášení, ve kterém napadá matku mimo jiné ze sexuálního zneužívání a týrání dcery. Ve vyjádření matky Marušky, které redakce Olomoucké Drbny získala, však její máma popírá, že by k něčemu takovému docházelo. Navíc redakce získala znalecký posudek, ze kterého vyplývá, že Vladimír Žiška nemá předpoklady k výchově dítěte.

Psychiatři: Syndromem vyhoření trpí každý pátý Čech

Syndromem vyhoření trpí podle odborníků každý pátý Čech. Nejohroženější jsou vrcholoví manažeři, lékaři, zdravotníci, učitelé, policisté a soudci. Informace dnes zazněly na tiskové konferenci Psychiatrické kliniky 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. Takzvaný syndrom vyhoření je reakcí na dlouhodobý stres, který se projevuje především únavou a ztrátou pocitu ze smyslu vykonávané práce.

Mládě labutě přišlo o křídlo, protože ho lidé krmili pečivem

Jít krmit kachny, labutě a další opeřence patří mezi oblíbené činnosti. Tahle labuť ale doplatila na lidskou neznalost. Pečivo totiž v ptačím jídelníčku nemá co pohledávat.