úterý 19. března 2024 Josef

Šimon Pelikán myslí ekologicky, Olopunč bude nalévat do keramických hrníčků

Stejně jako v loňském roce, i letos Plavby Olomouc otevřou na Dolním náměstí č. 34 stánek s domácím Olopunčem. Tentokrát však občanům jako jediní přináší alternativu k plastovým kelímkům.

Oproti záloze si totiž lidé budou moci vybrat k pití punče či moštu keramický hrneček nebo si donést hrneček vlastní. Plavby Olomouc tak reagují na problematiku stále narůstající spotřeby plastikových obalů.

„Olomouc během zimní sezóny a svátků přiláká tisíce turistů, byl bych rád, kdyby si nejen oni ale i místní obyvatelé blížící se atmosféru Vánoc užili se vším všudy. Zároveň by mě velmi potěšilo, kdyby lidé v předvánočním čase vnímali i to, že k přírodě  bychom měli být ohleduplnější a používání hrnečků namísto kelímků by je třeba inspirovalo k podobnému či jinému ekologickému chování,“ řekl Šimon Pelikán.

Od 17. listopadu si budou moci místní obyvatelé i turisté dopřát na Dolním náměstí v průjezdu s Olopunčem teplý nápoj ve vlastním či zapůjčeném hrníčku. Mimo to budou moci využít k prohlídce vánoční atmosféry města Olomouce beerbik Ološlap či zajít na zimní plavbu Ololodí Kordulkou a Marií Terezií. Obě lodě jsou vybaveny kamny, takže o teplo návštěvníků bude postaráno. Zimní plavby jsou hojně obsazovány i firemními večírky, je proto lepší si předem domluvit rezervaci.

Veškeré informace naleznou zájemci na stránkách www.plavbyolomouc.cz

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.